Tee hyvää älä tee pahaa osa 3

08.05.2014

Aasa Juudan kuningas ja Israelin kuningas Baesa olivat sodassa keskenään. Baesa lähti Juudaa vastaan ja koitti estää että kukaan ei pääsisi Aasan luota pois eikä hänen luoksensa. Baesa toimi vilpillisesti ja pyrki siihen, että Juudan kuningas olisi valtakuntansa ja alamaistensa kanssa eristyksissä. Koska Aasa joutui eristyksiin, niin hän meni ja otti Herran temppelin ja kuninkaan linnan aarteet ja lähetti ne Aramin kuninkaalle lahjaksi, käskien Aramin kuningasta rikkomaan liiton, jonka hän oli tehnyt Israelin kuninkaan Baesan kanssa, että Baesa jättäisi Aasan rauhaan ja lähtisi pois hänen kimpustansa.

Juonittelu

Aasa syyllistyi juonitteluun ja johdatti aarrelahjoilla Aramin kuninkaan rikkomaan liiton Baesan kanssa. Aasa usutti Aramin kuninkaan ja Israelin kuninkaan toistensa kimppuun, että hän saisi olla rauhassa. Aasa syyllistyi syntiin, jossa hän juoni Aramin kuninkaan ja Israelin kuninkaan toistensa kimppuun, vaikka he olivat tehneet keskenään liiton, jonka mukaan he eläisivät rauhassa ja ystävyydessä. Aasa onnistui rikkomaan heidän välinsä ja teki heistä vihamiehiä toinen toisilleen. Aasa toimi vilpillisesti ja synnillisesti, koska Baesa oli ahdistellut ja koittanut eristää Aasan. Ei Baesa ollut puhdas pulmunen, mutta Aasan synti oli kauhistuttava, koska hän juoni liittolaiset toisiaan vastaan käymään sotaa keskenään. Aasan juonittelun seurauksena liittolaisista ja ystävistä tuli vihamiehiä.

Näkijä Hanani tuli Aasan luokse ja sanoi:  "Koska sinä turvauduit Aramin kuninkaaseen etkä turvautunut Herraan, Jumalaasi, sentähden on Aramin kuninkaan sotajoukko päässyt sinun käsistäsi. Eikö etiopialaisia ja liibyalaisia ollut suuri sotajoukko, eikö heillä ollut hyvin paljon sotavaunuja ja ratsumiehiä? Mutta koska sinä turvauduit Herraan, antoi hän heidät sinun käsiisi.  Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle. Tässä sinä teit tyhmästi, sillä tästä lähtien on sinulla yhä oleva sotia."

Aasa ei pyytänyt Herralta apua Baesan tapauksessa, vaan hän juonitteli itse asian kanssa ja teki kahdesta liittolaisesta vihamiehiä keskenään. Aasan juonittelun tähden hänen todellinen vihollinen, eli Aramin kuningas pääsi hänen käsistään. Aasa teki liiton vihollisensa kanssa että sai toteuttaa oman kostonsa Baesaa kohtaan. Juonikas ja vilpillinen sydän on valmis tekemään vihollisensa kanssa liiton, jos sen avulla saa kostaa sille, joka asettuu hänen tiellensä. Aasa teki pahoin syntiä. Aasa lisäsi syntiänsä ja vihastui Hanani näkijään ja laittoi hänet vankilaan. Koska Aasa teki tyhmästi ja syntiä ja juonitteli, niin siksi Aasa itse joutui sotaan, eikä saanut elää rauhassa. Juonitteleva sydän elää koko ajan sotatilassa, eikä hän vilppinsä ja juoniensa takia saa elää rauhassa. Kostonhalu ja juonittelu ajaa vilpillisen ihmisen sotatilaan lähimmäisiään vastaan. Jumala auttaa niitä, jotka ehyellä sydämellä ovat antautuneet Hänelle, ehyellä sydämellä olevalla ei ole sotatilaa, vaan rauha sydämessä. Aasan vilppi johti siihen että hän teki väkivaltaa myös muutamille kansasta.

Olen huomannut, että myös nykyään uskovien keskuudessa monet syyllistyvät Aasan syntiin. Jotkut uskovat käyttäytyvät siten, että omien pyrkimystensä (usein vallanhalu sekä aseman hakeminen ja uskovien kalasteleminen toisesta leiristä omaan leiriin) tähden jotkut uskovat pyrkivät rikkomaan toisten uskovien keskinäisen ystävyyden ja välit. He ovat valmiita punomaan juonia ja lahjomaan (rahalla, etuisuuksilla ja asemalla) uskovia käymään uskon ystäviensä kimppuun, sillä seurauksella, että uskovien ystävien välit ja ystävyys rikkoutuvat. On todella ikävää, että jotkut uskovat ovat sokeita tällaiselle toiminnalle ja he antavat sen tapahtua eksymällä ansaan, jonka päätteeksi he rikkovat välinsä ystäviinsä. Tämän tähden he sallivat riidan ja sodan astua heidän sydämeensä, joka sokeuttaa ja rampauttaa heitä.

Silloin kun vääryys hallitsee ihmisen (myös uskovan) sydäntä, niin hän on valmis tekemään liiton vähäksi aikaa jopa "vihollisensa" kanssa, että saa tahtonsa ja aikomuksensa toteutettua. Kun "vihollisesta" ei ole hänelle enää hyötyä, niin hän pettää ja hylkää hänet.

Lahjominen

Kaiken huippu oli se, että Aasa lahjoi kulta- ja hopea-aarteilla Aramin kuninkaan rikkomaan liiton Baesan kanssa. Aasa juonikkaassa sydämessään halusi varmistua, että lahjusten kautta hän saavuttaa omat päämääränsä ja saa kostettua Baesalle, kun hän lahjoo lahjusten kautta Aramin kuninkaan. Aasa esiintyi nöyränä, joka tarjosi lahjaa, mutta tuon lahjan kautta hän lahjoi itselleen uskollisen ystävän, jonka kautta Aasa pääsi kostamaan Baesalle. Todella röyhkeä toimintatapa Aasan toimesta. Lahja oli vain keino ja väline kostolle. Aasan toimintapa oli tässä suorastaan pirullinen. Temppelin aarteet olivat temppelin aarteita, jotka Jumala oli määrännyt kansalle, eikä Aasa olisi saanut koskea niihin. Aasa teki monin tavoin syntiä Jumalaa ja lähimmäistänsä vastaan.

Olen huomannut että myös nykyään joku häikäilemätön ja röyhkeä ihminen (myös uskova) koittaa lahjoa toisia ihmisiä rahalahjoitusten kautta. Hänen tarkoituksena on ostaa muiden hyväksyntä toimilleen tai ostaa heidät vaikenemaan ja olemaan hiljaa, että hän itse saisi jatkaa vääryyden tekemistä. Tällainen keino on tosi kavala ja pirullinen, sillä hän ikään kuin jättää toisen kiitollisuuden velkaan ja ostaa tämän toisen puolellensa jotakuta toista vastaan. Tiedän mistä kirjoitan sillä olen nähnyt tätä käytännössä. Samoin toimi myös Aasa. Valitettavasti nykyäänkin uskovien keskuudessa on käynyt niin, että rahalla on saanut muut pysymään hiljaa ja siten voi jatkaa omien pahojen tekojen tekemistä. Kavala ihminen voi näin häikäilemättömästi käyttää hyväkseen jonkun taloudellista ahdinkotilaa.

Edellä olevaa ei saa käsittää väärin eikä se saa johtaa siihen että kukaan ei uskalla antaa sitä mitä Jumala laskee sydämelle. Eikä se saa johtaa siihen, että kukaan ei uskalla ottaa vastaan sitä mitä Jumala haluaa antaa hänelle veljien tai sisarien kautta. Uskon että pääasiassa rahan antaja haluaa vilpittömästi hyvää ja haluaa antaa, koska Jumala kehottaa siihen. Mutta aina on joukossa joku katkera poikkeus, joka haluaa lahjoa rahan kautta muut hyväksymään pahat tekonsa. Uskon että kun olemme avoimin silmin liikkeellä ja terveessä uskossa, niin kyllä huomaamme, jos joku on vilppi mielessä liikkeellä, eikä meidän tarvitse ajatella ja pelätä, että jokainen uskova antaessaan rahaa tarjoaa "verirahaa tai kostonkolikoita". Voimme siten turvallisesti Herraan luottaen antaa ja ottaa aina sen mukaan mikä on Jumalan tahto.

Sairaus

Kun Aasan vilpistä ja synnistä oli kulunut noin kolme vuotta, niin hän sairastui jaloistaan ja hänen tautinsa yltyi hyvin kovaksi. Aasa ei etsinyt sairauteensa apua Herralta, vaan lääkäreiltä. Aasa kuoli kun hän oli sairastanut noin kaksi vuotta. Kaikki sairaudet eivät johdu siitä että olemme tehneet syntiä, vaan monille sairauksille löytyy luonnollinen selitys. Mutta Raamatun mukaan ihminen voi myös sairastua syntiensä tähden. Lääkärien apu ja turvautuminen lääkäreihin ei ole väärin, mutta me saamme myös pyytää ja turvautua Jumalan apuun jos kohtaamme sairautta. Aasa ei halunnut turvautua Jumalan apuun, koska hän oli tottunut turvautumaan lihan käsivarteen, eli ihmisvoimaan, siksi hän myös sairauden päivinä torjui Jumalan avun ja etsi apua yksin lääkäreiltä.

Aasa sairastui jaloistaan ja Raamatun mukaan tauti oli ylen kova. En väitä enkä sano, että Aasa sairastui syntinsä tähden, mutta hyvin mahdollista se oli. Aasa teki synnin ja vilpin kautta liittolaisista vihamiehiä keskenään, samoin Aasa otti temppelin aarteet ja lahjoi niillä Aramin kuninkaan Baesan kimppuun. On paljon mahdollista että syntinsä tähden Aasa sairastui kovaan tautiin, joka saattoi viedä häneltä liikuntakyvyn tai ainakin rajoittaa hänen kävelemistään. Tämä ei myöskään tarkoita että alat toivomaan sairauksia sille, joka on tehnyt sinulle väärin. Tämä ei myöskään tarkoita sitä, että jokainen sairaus johtuu ihmisen omasta synnin tekemisestä.

Jumalan tahto tapahtukoon

Jumala tuomitsee aina pahantekijän ja pahasta teosta seuraa aina rangaistus sekä seuraamus kuten esim. Aasan vilppi johti hänet sotaan, ei rauhaan jne. Monesti me voimme joutua pahantekijän pelinappulaksi, joka vääristelee ja panettelee ja väärin tuomitsee, mutta lopulta kaikki paljastuu kun Jumala puhuu ja antaa tuomion, tuomiten pahantekijän ja puhdistaa syyttömän, kuten olemme edellä nähneet. Sen tähden odottakaamme Jumalan ilmestymistä, älkäämme itse kostako, jos meitä kohtaan on tehty vääryyttä, sillä Jumala tuomitsee pahantekijän, myös meidät jos omin käsin kostamme, siksi odota Herraa. Valhe ja vääryys sekä totuus tulee aina lopulta ilmi, siksi odota Herraa sinun Jumalaasi.

Joskus käy niin, että uskova omien haavojensa ja rikkinäisyytensä tähden kokee, että hänelle tehdään vääryyttä, vaikka se ei ole totta. Kokemus ei ole totta, mutta on todellinen rikkinäiselle ihmiselle. Siksi meidän tulee ymmärtää häntä ja antaa aikaa kasvaa. Olen huomannut, että jotkut rikkinäiset ihmiset eivät kykene ymmärtämään omaa rikkinäisyyttänsä ja sitä tilaa missä he ovat. Joskus on parempi antaa heidän kasvaa rauhassa Jumalan hyvässä hoidossa ja huolenpidossa.

Olin 90 luvun alussa töissä Raision tehtaalla erään firman palveluksessa, joka teki alihankintafirmana Raision tehtailla töitä. Meidän tehtävänä oli pitää kunnossa Raision tehtaiden ulkoalueet. Minun tuli jokaisena viikonloppuna nyppiä rikkaruohot pois kukkaistutuksista, jotka olivat  Raision tehtaan päämajan edessä. Muistan kuinka nypin niitä rikkaruohoja näiden kukkaistutusten seasta ja jokaisena viikonloppuna oli aina uusi rikkaruohisto kasvanut pois nypittyjen tilalle.

Kaikki rikkaruohot oli nypittävä pois yhtään ei saanut jäädä kasvamaan näiden kukkien keskelle. Jos nämä rikkaruohot olisivat saaneet kasvaa niin kasvaessaan ne olisivat tukahduttaneet ja vieneet ravinnon pois näiltä kukilta. Rikkaruohojen villiintyessä ja kasvaessa ne olisivat alkaneet varjostamaan kukkia, jonka seurauksena rikkaruohot olisivat peittäneet kukilta auringonvaloa.  Jumala alkoi puhumaan minulle tästä hyvin voimakkaasti ja Hän sanoi; nämä rikkaruohot ovat kuin synti, joka vie kasvutilaa ja tukahduttaa ihmisen sydämessä asuvan uskon. Silloin ymmärsin, että jokainen istutus, jota Jumala ei ole istuttanut on juurineen revittävä irti.

Huomasin myös sen, että hyötykasvin tai kukan pieni hentoinen taimi ei kestänyt sitä, jos sen viereltä revittiin rikkaruoho. Tapahtui niin, että rikkaruohon repiminen vei myös mukanaan pienen hentoisen taimen, siksi pienen hentoisen taimen ympäriltä ei voinut repiä rikkaruohoja. Pienen ja hentoisen taimen ympäriltä tuli hyvin varovaisesti nyppiä rikkaruohoja, koska ne olisivat muuten vaurioituneet. Kun hentoinen taimi sai rauhassa kasvaa ja vahvistua sekä oli kunnolla juurtunut kasvuympäristöönsä, niin sen jälkeen pystyi kaksinkäsin repimään rikkojaruohoja sen viereltä samasta maan mullasta, jossa niin kukantaimen kuin rikkojuuret kasvoivat. Kun kukan juuret olivat vahvistuneet, niin se ei vaurioitunut, vaan kesti rikkoruohojen pois repimisen jatkaen rauhassa kasvamistaan. Näin meidän tulee toimia rikkinäisten ja vasta uskoontulleiden kanssa, eli antaa heille aikaa kasvaa, etteivät he murru ja kuole pois uskosta, vaan saavat vahvistua Jumalan armossa ja rakkaudessa.

Jumalan armo, anteeksiantamus, rakkaus ja totuus olkoon meidän pukunamme sekä sydämemme asenne ja halu. Näin emme itse tuhoa itseämme vääryydellä, emmekä myöskään vahingoita lähimmäisiämme, vaan Jumalan armosta ja armossa teemme heille hyviä tekoja. Saakoon Jumalan rakkaus, totuus ja hyvyys siunata sinua, amen.

Tämä on opetussarjan viimeinen osa.

Saulus-Lähetys /P.P

01.06.2015Raamatun Jumala ei ole jumalatar
08.05.2015Armosta pelastuminen ja usko ilman tekoja
28.04.20155 Moos 22:28,29 käännösvirhe
21.04.2015Uskonto kahlitsee usko vapauttaa
17.04.2015Tietäen he eivät tahdo tietää
08.04.2015Ristin sanoma on sanoma Jumalan voimasta
06.04.2015Golgata ja viisi ristiä
01.04.2015Saulus-Lähetys-tilaisuus Turussa
21.03.2015Onko Raamattu luonnontiedettä vastaan?
13.03.2015Jeesus parantaa
07.03.2015Jumalan sanan tärkeys uskovan elämässä
07.03.2015Maailman ikä ja iänmääritys - Mikko Tuuliranta
25.02.2015Herran Jeesuksen Ies
17.02.2015Jeesus ja maailman ikä
17.02.2015Miksi on tärkeää uskoa Raamatun kuvaamaan historiaan
14.02.2015Jeesuksen todistus
13.02.2015Evankeliointi luomisen kautta on maaperän kyntämistä
08.02.2015"Suomi Jeesukselle - Sanasta tekoihin"
23.01.2015Tieteen lähtökohdat ja toimintatapa
17.01.2015Maapallon ikä - vanha vaiko nuori
16.01.2015Maailman ikä - mitä väliä?
12.01.2015Lahden Luominen-tilaisuudesta (8.1.2015)
18.12.2014Materialismi perustuu uskoon
17.12.2014Materialismin itsepetos
07.12.2014Moderni geenitiede vahvistaa: simpanssi ei ole sukulaisemme
03.12.2014Suomi - sekulaarin humanismin sokaisema
25.11.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 4
19.11.2014Aatami, Eeva ja Nooa vs. moderni geenitiede
14.11.2014Kansalaisaloite: Terveydenhuollon henkilökunnalle oikeus kieltäytyä abortinteosta
10.11.2014Herra Jeesus auttaa - lohduttava opetusvideo
01.11.2014Tiede on todiste Luojajumalasta!
30.10.2014Maidon sietokyky syntyi 'geenivirheestä'
28.10.2014Saulus-Lähetyksen logo
21.10.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 3
20.10.20141. Mooseksen kirjassa on perusta
28.09.2014Evoluutioteoria on todistusaineistosta tehty looginen virhepäätelmä
22.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 2
17.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 1
08.09.2014Luonnontieteiden synty
06.09.2014Evoluutioaate ilman todisteita
23.08.2014Vapaa tahto
20.08.2014Abortti on murha
18.08.2014Mutta tietäen ei he tahdo tietää - että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
06.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 3
01.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 2
25.07.2014Tähtien valo puoltaa 6000 vuotta vanhaa maailmaa
23.07.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 1
30.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 4
24.06.2014Tiede tuhansia vuosia Jumalan sanaa perässä
22.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 3
12.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 2
11.06.2014Jeesus todistaa - Minä ja Isä olemme yksi Herra Jumala
10.06.2014Evoluutio auto-ostoksilla
09.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 1
03.06.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 5
02.06.2014Kristologia
30.05.2014Timantit todistavat - maailma on vain tuhansia vuosia
24.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 4
23.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 3
22.05.2014Ihminen rappeutuu - ei kehity
20.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 2
18.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 1
12.05.2014Israel ja Palestiina -kysymys
10.05.2014Tiedon tieteelliset lait todistavat sielusta
08.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 3
08.05.2014Onko naturalismi hyvä selitys elämälle
06.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 2
05.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 1
04.05.2014Tieteellinen maailmankuva puntarissa
03.05.2014Maailmankuvat perustuvat uskomusjärjestelmiin
02.05.2014Luonnonvalinta ja mutaatiot eivät mahdollista evoluutioteorian hypoteettista evoluutiota
01.05.2014Evoluutioteoria kumoutuisi Darwinin mukaan
29.04.2014Metatieto todistaa Luojasta
28.04.2014Ajatuksia Jumalan armosta ja rakkaudesta
11.04.2014Kokeellinen tiede tukee Raamatun ilmoitusta elämästä
11.04.2014Jumalan voima
10.04.2014Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
10.04.2014Noah Movie - Suomeksi tekstitetty
08.04.2014Tieto tulee kaikkitietävältä Jumalalta
08.04.2014Alkuräjähdys on mahdoton
07.04.2014Rukouksesta - Osa 6
04.04.2014Elämän edellytys
04.04.2014Kristillisyysfobia
03.04.2014Rukouksesta - Osa 5
03.04.2014Vedenpaisumus ja Kiinan kieli
03.04.2014Vedenpaisumus ja vesivarat
26.03.2014Turvaa aina Herraan Jeesukseen
14.03.2014Hyvää lukemista - luominen vs. evoluutio
14.03.2014Rukouksesta - Osa 4
12.03.2014Rukouksesta - Osa 3
10.03.2014Rukouksesta - Osa 2
06.03.2014Rukouksesta - Osa 1
02.03.2014Jeesuksen mukaan ihminen luotiin maailman alussa
28.02.2014Aabrahamin jälkeläiset
26.02.2014Radiohiiliajoitus tukee raamatullista maailman ikää
25.02.2014Uskomukset
18.02.2014Epikurolaisuus elää ja voi hyvin tiedemaailmassa
13.02.2014Kaappaus tieteessä
11.02.2014Maailmankuvan vaikutus tasa-arvoiseen avioliittolakiin
09.02.2014Evoluution akilleen kantapää -videotraileri

Näytä lisää »