Ajatuksia Jumalan armosta ja rakkaudesta

28.04.2014

Uskonnolliset ihmiset puhuvat mielellään Jumalan armosta ja rakkaudesta. Heidän käsitys Jumalan armosta ja rakkaudesta on kuitenkin täysin erilainen kuin mitä Raamattu opettaa niistä. Uskonnollisten ihmiset opettavat, että Jumalan armo kuuluu kaikille myös niille, jotka elävät erilaisissa synneissä.

Tiit 2:
11 ¶ Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille
12 ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa,
13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä,
14 hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee.
15 ¶ Puhu tätä ja kehoita ja nuhtele kaikella käskyvallalla. Älköön kukaan sinua halveksiko.

Raamatun sanan opetuksen mukaan Jumalan armo ei tue eikä hyväksy synnin harjoittamista. Jumala rakastaa syntistä ihmistä, mutta ei syntiä koska synti tuhoaa ihmisen. Raamatun sanan opetuksen mukaan Jumalan armo kasvattaa ihmistä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot (synti). Jumalan armo kasvattaa ihmistä myös elämään jumalisesti ja Jumalan tahdon mukaisesti tässä nykyisessä maailmanajassa. Raamatun opettama käsitys Jumalan armosta on täysin erilainen kuin uskonnollisten ihmisten käsitys armosta.

Jumalan armo kuuluu vain armahdetulle ihmiselle, eli sellaiselle joka on tehnyt parannuksen synneistään ja uskoo Herraan Jeesukseen. Jumalan armo johdattaa ihmisen pois synnin orjuudesta. Jumalan armo vapauttaa ihmisen elämään (uskon kasvun kautta) Jumalan tahdon mukaisesti. Synnin orja ja pelastumaton ihminen ei ole Jumalan armon sisäpuolella. Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta vain uudestisyntynyt uskova kuuluu Jumalan armon sisäpuolelle, koska Jumalan armo poistaa synnin ihmisen elämästä. Uskovasta ei tule täydellisestä ihmistä, mutta hän saa Jumalan armosta kasvaa kohti yhä lisääntyvää Jumalan tuntemista.

Joh 3:
16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
20 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."

Apt 3:19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,

1 Kor 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Joh 14:21 Jolla on minun käskyni ja joka ne pitää, hän on se, joka minua rakastaa; mutta joka minua rakastaa, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmoitan itseni hänelle."

Raamatun sana opettaa, että Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä. Siksi Hän lähetti Poikansa (Jeesus), joka kuoli ristillä ihmisten syntien tähden. Jumala rakastaa jokaista syntistä ihmistä, mutta ihminen, joka torjuu Jumalan rakkauden ja pelastuksen Herrassa Jeesuksessa valitsee itse vapaaehtoisesti osallisuuden iankaikkiseen kadotukseen.

Kun ihminen tekee parannuksen ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin hän saa syntinsä anteeksi sekä osallisuuden iankaikkiseen elämään Jumalan valtakunnassa. Pyhä Henki vaikuttaa uskovan sydämessä rakkautta Jumalaa kohtaan. Sen seurauksena uskova ihminen Pyhän Hengen voiman avulla oppii elämään yhä enemmän Jumalan tahdon mukaisesti.

Raamattu sanoo, että Jumala rakastaa kaikkia syntisiä ihmisiä (jumalattomia-pelastumattomia) ja niitä uskovia ihmisiä, jotka elävät Jumalan käskyjen (Raamatun opetus) mukaista elämää. Miksi Raamattu käskee pitämään Jumalan käskyt, jonka seurauksena Jumala rakastaa ihmistä, joka pitää Hänen käskynsä ja miksi toisessa kohtaa sanotaan Jumalan rakastavan myös jumalattomia ihmisiä, jotka harjoittavat monenlaisia syntejä? Onko Jumala rakkaudessaan ristiriitainen? Ei tietenkään.

Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä myös niitä ihmisiä, jotka harjoittavat monenlaisia syntejä. Jumalan täydellinen rakkaus ei kuitenkaan saavuta heitä, koska he torjuvat Jumalan rakkauden ja pelastuksen Herrassa Jeesuksessa. Kun uskova ihminen ihminen elää Jumalan käskyjen mukaan, niin hän antaa Jumalan rakastaa itseään, koska Jumalan sanan käskyjen mukaan eläminen suojaa ja turvaa ihmistä synnin tuhovaikutuksilta.

Jumalan sanan opetuksen mukainen Jumalan rakkaus ei ole ristiriitainen, vaan täydellistä, mutta vain uskon kautta Herraan Jeesukseen (uskomalla Raamatun opetusta) voit vastaanottaa kokonaisen ja täydellisen Jumalan rakkauden. Silloin kun ihminen ei halua uskoa Herraan Jeesukseen, eikä vastaanottaa pelastusta uskon kautta Herraan Jeesukseen, niin hän on Jumalan rakkauden kohde, mutta epäuskonsa tähden hän torjuu täydellisen Jumalan rakkauden kokemuksen omasta elämästään.

Kerron edellä olevan opetuksen esimerkin kautta. Kaksi koditonta kissanpoikasta kuljeskeli pitkin pihoja ruokaa etsien. Eräänä päivänä he saapuivat Toivo Uskonen nimisen miehen pihaan. Toivo huomasi kissanpoikaset ja vei pihalle pienen metallisen vadin, joka oli täynnä maitoa. Toinen kissanpoika (valkoinen väriltään - valkokisu) asteli varovasti maitovadin äärelle, alkaen ahnaasti sammuttamaan janoansa ja nälkäänsä. Harmaan värinen kissanpoika (harmaakisu) jäi epäluuloisena paikalleen. Toivon lähestyessä harmaakisua se nosti karvansa pystyyn, sähisten uhkaavasti. Toivo pysähtyi ja palasi takaisin valkokisun luokse.

Valkokisu antoi Toivon silitellä sen pehmeätä turkkia. Toivo nosti valkokisun syliinsä, antaen valkokisulle rakkaudellisen halauksen sekä pienen suukon. Valkokisu kiintyi Toivoon ja Toivo rakasti koko sydämestään valkokisua.

Harmaakisu jäi elämään läheiseen metsään. Harmaakisu oli epäluuloinen ja aggressiivinen eikä suostunut syömään Toivon esille asettamaa maitoa. Toivo rakasti harmaakisua ja yritti voittaa sen luottamuksen osoittaen rakkautta harmaakisulle, mutta harmaakisu torjui Toivon rakkauden hakeutuen elämään koko ajan syvemmälle metsään, kauemmaksi Toivon talosta ja pihasta.

Valkokisu tykkäsi Toivosta ja se heittäytyi Toivon syliin hellittäväksi. Valkokisu oli onnellinen kissa ja se sai koko elämänsä ajan nauttia rakkaudesta, jota Toivo osoitti sille.

Eräänä päivänä Toivo vaelsi syvemmälle metsään ja hän huomasi suuren ja paksun kuusen luona harmaapunaisen mytyn. Toivon astellessa lähemmäs myttyä hänen sydämensä särkyi, sillä  harmaanpunainen mytty oli harmaakisun eloton ja raadeltu ruumis. Toivon sydän särkyi, sillä ilves oli tappanut harmaakisun.

Toivo ajatteli mielessään, että miksi sinä et suostunut vastaanottamaan minun rakkauttani, sillä jos sen olisit tehnyt, niin eläisit luonani yhtä onnellisena kuin valkokisu. Toivoa harmitti, sillä harmaakisu kuoli turhaan oman valintansa tähden, torjuessaan Toivon rakkauden. Toivo rakasti koko ajan harmaakisua toivoen sen kesyyntyvän, että se olisi saanut kokea onnellisen elämän yhdessä valkokisun kanssa.

Kahden kissanpojan tarina selventää meille Jumalan rakkautta ja sitä miksi kaikki ihmiset eivät saa omakohtaisesti kokea Jumalan rakkautta.

Jos torjut Jumalan rakkauden ja pelastuksen Herrassa Jeesuksessa, niin sinä oman valintasi kautta valitset iankaikkisen kadotuksen. Jumala rakastaa sinua eikä odota sinulta muuta kuin että nöyrryt parannukseen tunnustaen hänelle syntisi ja uskot Herraan Jeesukseen, niin Herran Jeesuksen sovintoveri puhdistaa sinun sydämesi synnin saastasta. Uskon kautta Herraan Jeesukseen saat syntisi anteeksi, iankaikkisen elämän sekä saat henkilökohtaisesti kokea ikuisesti sen millaista on Jumalan täydellinen rakkaus.

Saulus-Lähetys /P.P


16.06.2015Luomisteoria Osa 1 (alustus)
15.06.2015Kunnia ja häpeä
03.06.2015Olemme kaikki samalla viivalla Jumalan edessä
01.06.2015Raamatun Jumala ei ole jumalatar
08.05.2015Armosta pelastuminen ja usko ilman tekoja
28.04.20155 Moos 22:28,29 käännösvirhe
21.04.2015Uskonto kahlitsee usko vapauttaa
17.04.2015Tietäen he eivät tahdo tietää
08.04.2015Ristin sanoma on sanoma Jumalan voimasta
06.04.2015Golgata ja viisi ristiä
01.04.2015Saulus-Lähetys-tilaisuus Turussa
21.03.2015Onko Raamattu luonnontiedettä vastaan?
13.03.2015Jeesus parantaa
07.03.2015Jumalan sanan tärkeys uskovan elämässä
07.03.2015Maailman ikä ja iänmääritys - Mikko Tuuliranta
25.02.2015Herran Jeesuksen Ies
17.02.2015Jeesus ja maailman ikä
17.02.2015Miksi on tärkeää uskoa Raamatun kuvaamaan historiaan
14.02.2015Jeesuksen todistus
13.02.2015Evankeliointi luomisen kautta on maaperän kyntämistä
08.02.2015"Suomi Jeesukselle - Sanasta tekoihin"
23.01.2015Tieteen lähtökohdat ja toimintatapa
17.01.2015Maapallon ikä - vanha vaiko nuori
16.01.2015Maailman ikä - mitä väliä?
12.01.2015Lahden Luominen-tilaisuudesta (8.1.2015)
18.12.2014Materialismi perustuu uskoon
17.12.2014Materialismin itsepetos
07.12.2014Moderni geenitiede vahvistaa: simpanssi ei ole sukulaisemme
03.12.2014Suomi - sekulaarin humanismin sokaisema
25.11.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 4
19.11.2014Aatami, Eeva ja Nooa vs. moderni geenitiede
14.11.2014Kansalaisaloite: Terveydenhuollon henkilökunnalle oikeus kieltäytyä abortinteosta
10.11.2014Herra Jeesus auttaa - lohduttava opetusvideo
01.11.2014Tiede on todiste Luojajumalasta!
30.10.2014Maidon sietokyky syntyi 'geenivirheestä'
28.10.2014Saulus-Lähetyksen logo
21.10.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 3
20.10.20141. Mooseksen kirjassa on perusta
28.09.2014Evoluutioteoria on todistusaineistosta tehty looginen virhepäätelmä
22.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 2
17.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 1
08.09.2014Luonnontieteiden synty
06.09.2014Evoluutioaate ilman todisteita
23.08.2014Vapaa tahto
20.08.2014Abortti on murha
18.08.2014Mutta tietäen ei he tahdo tietää - että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
06.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 3
01.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 2
25.07.2014Tähtien valo puoltaa 6000 vuotta vanhaa maailmaa
23.07.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 1
30.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 4
24.06.2014Tiede tuhansia vuosia Jumalan sanaa perässä
22.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 3
12.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 2
11.06.2014Jeesus todistaa - Minä ja Isä olemme yksi Herra Jumala
10.06.2014Evoluutio auto-ostoksilla
09.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 1
03.06.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 5
02.06.2014Kristologia
30.05.2014Timantit todistavat - maailma on vain tuhansia vuosia
24.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 4
23.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 3
22.05.2014Ihminen rappeutuu - ei kehity
20.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 2
18.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 1
12.05.2014Israel ja Palestiina -kysymys
10.05.2014Tiedon tieteelliset lait todistavat sielusta
08.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 3
08.05.2014Onko naturalismi hyvä selitys elämälle
06.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 2
05.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 1
04.05.2014Tieteellinen maailmankuva puntarissa
03.05.2014Maailmankuvat perustuvat uskomusjärjestelmiin
02.05.2014Luonnonvalinta ja mutaatiot eivät mahdollista evoluutioteorian hypoteettista evoluutiota
01.05.2014Evoluutioteoria kumoutuisi Darwinin mukaan
29.04.2014Metatieto todistaa Luojasta
28.04.2014Ajatuksia Jumalan armosta ja rakkaudesta
11.04.2014Kokeellinen tiede tukee Raamatun ilmoitusta elämästä
11.04.2014Jumalan voima
10.04.2014Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
10.04.2014Noah Movie - Suomeksi tekstitetty
08.04.2014Tieto tulee kaikkitietävältä Jumalalta
08.04.2014Alkuräjähdys on mahdoton
07.04.2014Rukouksesta - Osa 6
04.04.2014Elämän edellytys
04.04.2014Kristillisyysfobia
03.04.2014Rukouksesta - Osa 5
03.04.2014Vedenpaisumus ja Kiinan kieli
03.04.2014Vedenpaisumus ja vesivarat
26.03.2014Turvaa aina Herraan Jeesukseen
14.03.2014Hyvää lukemista - luominen vs. evoluutio
14.03.2014Rukouksesta - Osa 4
12.03.2014Rukouksesta - Osa 3
10.03.2014Rukouksesta - Osa 2
06.03.2014Rukouksesta - Osa 1
02.03.2014Jeesuksen mukaan ihminen luotiin maailman alussa
28.02.2014Aabrahamin jälkeläiset
26.02.2014Radiohiiliajoitus tukee raamatullista maailman ikää
25.02.2014Uskomukset
18.02.2014Epikurolaisuus elää ja voi hyvin tiedemaailmassa

Näytä lisää »