Turvaa aina Herraan Jeesukseen

26.03.2014

KRISTITTY JA VÄKIVALTA

Jotkut kristitytkin uskovat ja opettavat että Jumalan mukaan on luvallista turvautua väkivaltaan esimerkiksi itsepuolustukseksi tai lähimmäisten auttamiseksi. Olen kuullut myös kristittyjen sanovan ettei tositilanteessa kun perheesi kimppuun hyökätään ole aikaa ruveta rukoilemaan vaan silloin tulee puolustautua väkivaltaa avuksi käyttäen.

En ole itse löytänyt Raamatusta oikeutusta uuden liiton aikana väkivaltaan missään tilanteessa. Jumalan sana puhuu sydämelleni sen sijaan seuraavaa - älkää tehkö pahalle vastarintaa; vaan jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle toinenkin (Matt.5:39) - Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako (Room.12:7) - rakastakaat vihollisianne; siunatkaat niitä, jotka teitä sadattavat; tehkäät niille hyvin, jotka teitä vihaavat, ja rukoilkaat niiden edestä, jotka teitä vainoovat ja vahingoittavat (Matt5:44) - Ja avukses huuda minua hädässäs, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua (Ps.50:15)

KUNGFUN MAAILMANMESTARIN TODISTUS

tony_anthony.jpg

Tony Anthony on kungfun kolminkertainen maailmanmestari. Tony lähetettiin jo neljävuotiaana Kiinaan isoisänsä kungfu-oppilaaksi. Tony oppi kungfun-tien joka teki hänestä todella kylmäverisen taistelijan. Tony Anthonyn elämästä on kirja nimeltä "kesytä tiikeri" lainaan kirjasta muutaman kohdan. (lainaukset kursiviivalla)

Aluksi lainaus jossa Tony kertoo hieman kungfun-tiestä.

Pitkien mietiskelyharjoitusten tarkoituksena oli saada yhteys ki`hin. Opin kaikkien asioiden olevan seuraus negatiivisesta ja positiivisesta kosmisesta voimasta, jinista ja jangista. Nämä voimat pystyi harmonisoimaan ki`tä tarkastelemalla. Ihmiskehossa ki esiintyy ikään kuin energiavirtauksena. Taon opetuslapset uskovat ki`n hallitsevan lihasten liikkeitä, hengitystä, sydämensykettä ja hermoston toimintaa.

"Kun harmonisoit ki`n täydellisesti sekä ruumiissasi että mielessäsi, saavutat valaistumisen ja sisäisen rauhan. Silloin löydät myös itsessäsi piilevät yliluonnolliset voimat", Lowsi (Tonyn isoisä) opetti ja jatkoi: "Ki`n valjastaminen on olennainen osa kungfua. Se mahdollistaa sulautumisen". Hän kastoi sormensa pieneen vesikulhoon, nosti sen ylös ja piti ilmassa, kunnes pieni pisara juoksi alas hänen etusormensa kärjestä. "Pieni yksinäinen vesipisara. Harmiton, pehmeä ja voimaton. Mutta mikä voisi vastustaa tsunamin voimaa? Sen raivoavat aallot tuhoavat maan ja peittävät alleen kaiken tiellään. Poikani, opi hallitsemaan ki. Käytä hyväksesi sen universaalia energiaa. Silloin sinullakin on käytössäsi voima, joka ylittää kaikki luonnolliset mittasuhteet".

Vuosien kuluessa Lowsin ohjeet ki`stä selvenivät minulle. Ymmärsin sen olevan "sisäinen jumalani", kaiken voimani lähde. Valjastaessani kehoni energian ki`lle pystyin murskaamaan tiiliä paljain käsin ja suorittamaan muita voiman näytteitä. Sitä seurasi myös korkeamman tietoisuuden tila. Kykenin vaistoamaan vastustajieni liikkeet myös pimeässä ja sietämään rajattomasti kipua ohjaamalla sen tasaisesti ympäri kehoani.

Kungfun-tien olennaisin osa on oppia valjastamaan ki energian voimat ruumiissa ja saavuttaa tätä kautta valaistuminen ja sisäinen rauha. Kungfu kuuluu buddhalaisuuteen. Tony sanoo että kungfussa on henkimaailma perustana joka löytyy buddhalaisuudesta koska kungfun kehitti buddhalainen munkki. Se kehitettiin jotta buddhalaiset munkit pystyivät hallitsemaan mieltään ja ruumistaan. Se on buddhalaisuuden todellinen ydin.

Kungfun-tie ei ole siis vain kungfu liikkeiden harjoittelemista vaan siihen kuuluu olennaisena osana myöskin henkinenmaailma. Tony Anthony oppi käyttämään ki`tä todella hyvin ja se oli hänen voimiensa lähde. Kungfun tie ei siis ole vain fyysinen vaan se on myös henkinen ja siksi se on myös uskonto joka on vastoin Kristuksen evankeliumia.

Seuraavaksi hyppään Tonyn elämän käännekohtaan joka tapahtui kun Tony oli Kreikkalaisessa vankilassa. Lainaan kirjan ensimmäisen luvun. Kohtaukset lainauksessa ovat rajuja mutta juuri sen vuoksi voimme ymmärtää kuinka suuresta muutoksesta on kyse mikä Tonyn sisällä tapahtuu. Mielestäni on tärkeää tuoda esille se kuinka suuri raivo Tonyn sisällä vaikutti jotta voimme ymmärtää millaisesta muutoksesta seuraava tapahtuma todella todistaa.

Shane D`Souzaa oli lähes mahdoton tunnistaa. Vartijat raapivat hänet irti sellin lattiasta ja heittivät saastaisille paareille. Hänet oli hakattu, viillelty, raiskattu ja turmeltu kaikin mahdollisin tavoin. Verestä muodostui lammikoita kylmälle betonilattialle. Vartijat alkoivat kantaa silpomisen uhria sairaalasiipeen. Paareilta valui pieniä purppuranvärisiä noroja, jotka hävisivät Shanea kantavien miesten mukana pimeään käytävään. Paikalle kerääntynyt miesjoukko alkoi hiljalleen hajaantua. Kaikki tiesivät, kuka oli käynyt nuoren srilankalaisen kimppuun. Kukaan ei sanonut sanaakaan. Vartijat eivät välittäneet. B-siivessä olisi nyt vain yksi asukas - fylakismenos, kuten kreikkalaiset vankeja kutsuivat - vähemmän. Kohta joku ottaisi hänen paikkansa. Ketään ei kuulusteltaisi. Hyökkääjää ei rangaistaisi. Ystäväni ei saisi oikeutta osakseen.

Se oli vain yksi Nikosian keskusvankilan tavanomaisista päivistä. Olimme sekalainen sakki murhaajia, huumeiden välittäjiä ja salakuljettajia, terroristeja, raiskaajia, pedofiileja ja varkaita: kyproslaisen vankilan haisevassa likasangossa kaulaansa myöten uivia inhimillisen rappion surkeita edustajia.

Sääntöjä oli paljon, mutta harvat niistä olivat viranomaisten asettamia. Elimme väkivallan ehdoilla. Sitä tarvittiin itsesuojeluun ja hengissä säilymiseen. Jokainen meistä kurkki jatkuvasti selkänsä taakse. Verta vuodatettiin välillä vain huvin vuoksi. Kukin vastasi vain itsestään. Silti minun ja Shanen välille oli kehittynyt jonkinlainen yhteys. Kun näin mitä hänelle tapahtui, sisälläni laukesi jotain pimeää ja pelottavaa.

Al Capone - tai "Alcaponey", kuten kreikkalaiset häntä kutsuivat - oli pirullinen otus. Kukaan ei tiennyt hänen oikeaa nimeään. Hän oli mielenvikainen, syyntakeeton hullu. Oikeus ei piitannut mielisairaaloista, joten hänet heitettiin meidän muiden mielipuolien joukkoon. Al Caponen tapaiset mielipuolet määrittelivät omat lakinsa. Hän oli hulluista pahimpia, yksinäinen kyproslainen, joka tuskin osasi omaa äidinkieltään. Hän oli vankilassa murhasta ja useista raiskauksista: ykkösluokan psykopaatti. Alcaponey vietti aikaansa raiskaten ja silpoen muita vankeja, kun muut kuluttivat aikaansa tupakan ja suklaan näpistelyyn - ne olivat vankilassa käypää valuuttaa - tai huumeisiin ja käsitöihin. Hän oli elinkautisvanki , jonka missiona oli tehdä muiden elämästä helvettiä.

Tuona hetkenä vannoin kostavani Shanen kohtalon. Alcaponey oli lähes puoli metriä minua pidempi korsto, joka treenasi punttisalilla jatkuvasti. Hänen käsivartensa olivat paksummat kuin reiteni, mutta silti tiesin pystyväni rankaisemaan häntä. Pystyisin tappamaan hänet paljain käsin. Hän kärsisi saastaisesta teostaan, raiskauksesta samoin kuin jokìkisestä Shanen vuodattamasta veripisarasta ja tämän saamasta iskusta.

Seuraavina päivinä vankilassa leijui hiljainen odotus. Kaikki tiesivät minun väijyvän Alcaponeyta. Siitä tulisi raakaa katsottavaa. Odottelin sopivaa hetkeä. Kului lähes kaksi viikkoa. Jokainen päivä nosti raivoani. Suunnittelin yksityiskohtaisesti, miten kiduttaisin häntä. Tappaminen ei riittäisi. Hänen tulisi rukoilla armoa ennen kuin päästäisin hänet paholaisen seuraan. Olin kungfun maailmanmestari. Tiesin, miten repiä hänen ruhonsa ensin auki ja sitten pieniksi palasiksi. Se kävisi helposti vaikka paljain käsin, mutta aloin silti kantaa veistä mukanani. Suurin osa vangeista sai sellaisen rikkomalla partahöylänsä ja piilottamalla sen terän kielensä alle tai johonkin muuhun vaikeasti havaittavaan kohtaan kehossaan. Vartijoita asia ei juuri tuntunut kiinnostavan. Osa sai niiden jälkien katselemisesta sadistista tyydytystä, osa sulki asialle silmänsä. Mitä merkitystä oli sillä, jos joku vangeista leikeltiin palasiksi ta raiskattiin terä kurkulla?

Gammodi bastardos!

Yhtäkkiä minut heitettiin seinää vasten. Alcaponeyn kirkuna kaikui pimeässä, autiossa käytävässä. Olin vihainen siitä, että hän pääsi yllättämään minut. Adrenaliini alkoi virrata suoniini. Vihdoinkin! Hetkeni paholaisen kanssa kahden oli koittanut.

Hän painoi valtavan ruhonsa koko painolla minua seinää vasten. Jättiläisen löyhkäävä hengitys sai minut voimaan pahoin. Hän panoi nenänsä kiinni omaani. Tunsin terän kaivautuvan niskaani. Se viiltäisi kohta kaulasuoneni auki. Tartuin vasemmalla kädelläni hänen rasvaiseen naamaansa, painoin peukaloni hänen silmäkuoppansa alle ja valmistauduin puhkaisemaan hänen silmänsä. Laskelmoin nopeasti seuraavaa siirtoani. Tiesin hänen pystyvän tappamaan minut viillollaan. Se ei haittaisi. Millään ei ollut enää merkitystä. Saattaisin kuolla, mutta hän kuolisi ensin.

Janosin hänen vertaan. Olisin voinut helposti puhkaista hänen silmänsä , ennen kuin repisin hampaillani hänen korvansa irti. Raivo korvensi minua, mutta yhtäkkiä tunsin jotain muuta. Nopeita reaktioita vaativassa tilanteessa minut valtasi outo tietoisuus suuremmasta taistelusta. Sillä ei ollut mitään tekemistä Alcaponeyn kanssa. Se taistelu oli kokonaan minun omani. Koin jonkin uuden tietoisuuden, ikään kuin omantunnon heikentävän sisäänrakennettuja vaistojani, jotka olivat tehneet minusta lyömättömän taistelijan. Yritin kiinnittää huomioni Alcaponeyn korvaan, mutta päätäni hallitsi kuva eräästä miehestä, josta olin aamulla lukenut. Miestä oltiin pidättämässä väärien syytösten takia, kun eräs hänen ystävänsä häntä puolustaakseen leikkasi yhden hänen syyttäjänsä palvelijan korvan irti. Alcaponeyn korva oli vain muutaman sentin päässä suustani.

"Tony, puraise. Nyt. Olet nopea pystyt siihen", sisäisen vaistoni ääni sanoi. "Ei, odota ... Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.." Mistä se tuli?

"No niin, anna mennä! Nyt ei ole aikaa miettiä." Taistelu sisälläni jatkui. Tunsin Alcaponeyn vapaan käden puristavan haarojani. Hänen ilkeä irvistyksensä paljasti rikkinäiset, mädäntyneet hampaat. Sormeni kaivautuivat hänen naamaansa venyttäen ja repien hänen nahkamaista ihoaan. Kuulin äänen uudestaan.

"Hei ryhdistäydy. Aiotko antaa tuon elukan silpoa ja raiskata itsesi kuten Shanen?"

En tiedä mikä minut pysäytti. Pidin tuota hirviötä tiukasti otteessani, samalla kun hänen ruhonsa lukitsi minut seinää vasten. Jokin esti minua suorittamasta seuraavaa siirtoani. Kahden äänen sisälläni käymä taistelu kesti vain hetken, mutta tuntui kuin aika olisi pysähtynyt. Taistelussa oli kysymys koko tähänastisesta elämästäni. Se liittyi sisimpään olemukseeni, siihen mitä olin ja mikä minusta oli tullut.

Tiesin kumman äänistä tuli voittaa. Mutta mitä siitä seuraisi? Silpoisiko tuo hirviö minut samaan kuntoon kuin ystäväni? Vai voisinko luottaa tähän uuteen omaantuntoon, jonka ääni kuulosti niin määrätietoiselta ja varmalta? Yhtäkkiä suustani purkautui ulos rauhallisia, selviä ja käskeviä sanoja. Alcaponey ymmärsi vain kreikkaa, mutta tuossa epätodellisessa hetkessä puhuin hänelle englantia. Sain sanani sanottua, hellitin otteeni ja jäin odottamaan.

Seuraavassa silmänräpäyksessä tunsin, kuinka Alcaponeyn ruumis alkoi täristä kuin sähköiskuista. Hän vapisi ja hänen nihkeä ihonsa nousi kananlihalle. Synkeät silmät pullistuivat kauhusta. Pääsin irti hänen otteestaan. Seisoimme muutaman sentin päässä toisistamme tuijottaen toistemme kasvoja. Sitten, salamannopeasti, hän kääntyi ja pakeni. Hän näytti riivatulta juostessaan kumarassa ja suojatessaan käsillään päätänsä. Alcaponeyn karmiva rääkäisy jäi poukkoilemaan betoniseinistä hänen kadotessaan pimeyteen. Koetin kädellä niskaani ja vedin terän irti ihostani. Se ei ollut jättänyt minuun jälkeäkään.

Mitä Tony sanoi Alcaponeylle? Mikä sai tämän murhaajan joka ymmärsi vain kreikkaa kauhuissaan pakenemaan Tonyn englannin sanoja? Kirjan luku 12 kertoo mitä Tony sanoi, lainaan lukua kaksitoista joka tarkentaa äskeistä tapahtumaa.

Äkkiä vertahyytävä rivous kajahti seinien välissä ja huomasin Alcaponeyn hahmon irtoavan varjoista takanani.Miten hän pääsi yllättämään minut? Kiinnitin katseeni hänen silmiinsä ja irvistin sairasta mielihyvää tuntien, kun hän painoi minua seinää vasten. Nyt oli tullut aika murskata hänet ja kostaa Shanen raiskaus. Voisin pilkkoa hänet niin pieniksi paloiksi, ettei kaikkea hänen lihaansa koskaan pystyttäisi haalimaan betonilattialta pois. Keräsin kokoon kaiken ki`ni ja ennakoin hänen liikkeensä kunfun tien oppien mukaan. Se tuntui hyvältä. Hän panoi partakoneenterää tiukasti kurkkuani vasten, mutta se ei merkinnyt mitään, sillä en välittänyt siitä, kuolisinko vai jäisinkö henkiin. Tappaisin hänet joka tapauksessa, kysymys oli vain siitä, kuinka paljon vahingoittaisin häntä ennen sitä.

Halu maistaa suussani hänen verensä alkoi kasvaa ylipääsemättömäksi. Etsin paikkaa, johon iskeä: kasvoihin, suuhun, nenään, silmiin, korviin. Huomasin hänen oikean korvansa ikään kuin odottavan pois repäisyä...

Matt.26:50 Niin Jeesus sanoi hänelle: "Ystäväni, mitä varten sinä tänne tulit?" Silloin he tulivat Jeesuksen luo, kävivät häneen käsiksi ja ottivat hänet kiinni.
26:51 Ja katso, eräs niistä, jotka olivat Jeesuksen kanssa, ojensi kätensä, veti miekkansa ja iski ylimmäisen papin palvelijaa ja sivalsi häneltä pois korvan.
26:52 Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat.
26:53 Vai luuletko, etten voisi rukoilla Isääni, niin että hän lähettäisi heti minulle enemmän kuin kaksitoista legionaa enkeleitä?

Olin saman päivän aamuna lukenut Raamatusta, kuinka Jeesus pidätettiin Getsemanen puutarhassa. Kertomus virtasi mieleeni kahakan ollessa kuumimmillaan. Olin vaistomaisesti turvautunut kungfun tiehen, mutta nyt Jeesuksen sanat soivat mielessäni. "Minä olen tie, totuus ja elämä... Minä olen tie... Minä olen tie... Minä olen tie."

Alcaponeyn paistikinkun näköinen naama työntyi omaani vasten samalla kun kävin raivokasta sisäistä taistelua. Tunsin suussani hänen hikisen naamansa suolaisuuden.

"Minä olen tie.. Minä olen tie."

"Tapa hänet nyt! Pure hänen korvansa! Revi hänet kappaleiksi!"

"Joka miekkaan tarttuu..."

"Shanen takia... Älä alistu hänen kohtaloonsa... Tee se Shanen takia..."

"...totuus ja elämä..."

Äkkiä suustani alkoi pulputa sanoja. Kuulin itseni puhuvan. Kaikki vihani oli kadonnut ja halu vuodattaa Alcaponeyn verta häveni puhuessani hänen korvaansa. Olin yhtäkkiä aivan rauhallinen, mutta minua rutisteleva mielipuoli näytti menevän tolaltaan sanani kuullessaan.

"Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä käsken sinua jättämään minut rauhaan."

Hetken päästä liuùin vapaana seinää piktin alas ja putosin lattialle istumaan kyynärpäät polvissa ja pää käsien väliin painettuna. Alcaponey oli poissa.Odotin vielä hetken, että hän palaisi takaisin, mutta minuutit kuluivat ilman että hänestä näkyi vilaustakaan. Olin hämmästynyt. Aloin hitaasti tajuta mitä oli tapahtunut. Jumala oli puuttunut asioihin ihmeellisellä tavalla. Hän oli suojellut minua vaikka en ollut edes pyytänyt sitä. En ollut aikonutkaan rukoilla, mutta Jumala oli tiennyt sanani ennen kuin olin edes harkinnut niitä. Yritin koota ajatukseni ja hahmottaa tapahtuman kokonaisuudessaan. Olin antanut elämäni Jumalalle ja olin nyt hänen lapsensa. Hänen ei siis tarvinnut odottaa että pyytäisin hänen apuaan vaan hän saattoi puuttua asioiden kulkuun ja auttaa minua huolimatta siitä miten toimin. Ymmärsin ettei minua ollut pelastanut ki tai kungfu vaan Jeesus.

Sen verran tarkennan että Tony oli kuullut jo ennen kyseistä kohtausta evankeliumia vankilassa eräältä saarnamieheltä ja oli tullut uskoon, Jeesukseen mutta oli uskonkasvunsa alussa todella rikkinäisenä. On täysin selvää että Herra Jeesus vaikutti ja antoi kyseiset sanat Tonyn suuhun tuossa tilanteessa. Vain Herra Jeesus voi muuttaa ihmisen mielenlaadun ja tahdon kyseisellä tavalla tuollaisessa tilanteessa ja lopputulos sen todistaa.

Miksi Alcaponey joka ei ymmärtänyt englantia pakeni kauhun vallassa Tonyn sanoja - "Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä käsken sinua jättämään minut rauhaan."

Luuk. 10:17 Niin ne seitsemänkymmentä palasivat iloiten ja sanoivat: "Herra, riivaajatkin ovat meille alamaiset sinun nimesi tähden."
10:18 Silloin hän sanoi heille: "Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman.
10:19 Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava.
10:20 Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa."

Mark.16:17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun (Jeesus) nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä.

Uskon että Alcaponey oli riivattu. Tonyn kuvaus hänestä antaa ymmärtää että hän oli riivattu ja sen vuoksi hän myöskin kykeni ymmärtämään Tonyn sanat koska riivaajat ymmärtävät kaikkia kieliä. Raamattu opettaa että Jeesus on antanut omilleensa voiman Hänen nimessään riivaajia vastaan. Jumalan lapsilla on siis voima Jeesuksen nimessä käskeä riivaajia ja tällöin niiden täytyy totella ja väistyä ja juuri näin tapahtui Tonyn tilanteessa. Jeesus antoi omilleensa voiman kaikkea vihollisen voimaa vastaan Hänen nimessään.

Kungfun maailmanmestarin tarina osoittaa sen että vaikka tilanne olisi kuinka toivoton tahansa ja järki käskisi turvautua lihaan (väkivaltaan=syntiin) niin Jeesuksen turvaaminen on paljon parempi vaihtoehto. Jeesuksen nimessä on Jumalan lapselle paljon suurempi voima kuin kaikessa maailman kungfussa ja ki`ssä. Tony Anthonyn tapaus osoittaa mahtavalla tavalla sen että kun turvaamme ainoastaan Herraan Jeesukseen hädässä ja luovumme väkivallasta niin Herra Jumala tahtoo auttaa meitä, kiitos Herra Jeesukselle!

Tässä dokumenttielokuva Tonyn elämästä. Video on tekstitetty Suomeksi - Kesytä Tiikeri - Tony Anthony

Tällä äänitteellä Tony kertoo tarinansa, tulkkina toimii Riku Rinne.

Alla olevalla videolla Tony kertoo, miksi ei enää harrasta kungfua.


Saulus-Lähetys / T.T

01.06.2015Raamatun Jumala ei ole jumalatar
08.05.2015Armosta pelastuminen ja usko ilman tekoja
28.04.20155 Moos 22:28,29 käännösvirhe
21.04.2015Uskonto kahlitsee usko vapauttaa
17.04.2015Tietäen he eivät tahdo tietää
08.04.2015Ristin sanoma on sanoma Jumalan voimasta
06.04.2015Golgata ja viisi ristiä
01.04.2015Saulus-Lähetys-tilaisuus Turussa
21.03.2015Onko Raamattu luonnontiedettä vastaan?
13.03.2015Jeesus parantaa
07.03.2015Jumalan sanan tärkeys uskovan elämässä
07.03.2015Maailman ikä ja iänmääritys - Mikko Tuuliranta
25.02.2015Herran Jeesuksen Ies
17.02.2015Jeesus ja maailman ikä
17.02.2015Miksi on tärkeää uskoa Raamatun kuvaamaan historiaan
14.02.2015Jeesuksen todistus
13.02.2015Evankeliointi luomisen kautta on maaperän kyntämistä
08.02.2015"Suomi Jeesukselle - Sanasta tekoihin"
23.01.2015Tieteen lähtökohdat ja toimintatapa
17.01.2015Maapallon ikä - vanha vaiko nuori
16.01.2015Maailman ikä - mitä väliä?
12.01.2015Lahden Luominen-tilaisuudesta (8.1.2015)
18.12.2014Materialismi perustuu uskoon
17.12.2014Materialismin itsepetos
07.12.2014Moderni geenitiede vahvistaa: simpanssi ei ole sukulaisemme
03.12.2014Suomi - sekulaarin humanismin sokaisema
25.11.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 4
19.11.2014Aatami, Eeva ja Nooa vs. moderni geenitiede
14.11.2014Kansalaisaloite: Terveydenhuollon henkilökunnalle oikeus kieltäytyä abortinteosta
10.11.2014Herra Jeesus auttaa - lohduttava opetusvideo
01.11.2014Tiede on todiste Luojajumalasta!
30.10.2014Maidon sietokyky syntyi 'geenivirheestä'
28.10.2014Saulus-Lähetyksen logo
21.10.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 3
20.10.20141. Mooseksen kirjassa on perusta
28.09.2014Evoluutioteoria on todistusaineistosta tehty looginen virhepäätelmä
22.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 2
17.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 1
08.09.2014Luonnontieteiden synty
06.09.2014Evoluutioaate ilman todisteita
23.08.2014Vapaa tahto
20.08.2014Abortti on murha
18.08.2014Mutta tietäen ei he tahdo tietää - että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
06.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 3
01.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 2
25.07.2014Tähtien valo puoltaa 6000 vuotta vanhaa maailmaa
23.07.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 1
30.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 4
24.06.2014Tiede tuhansia vuosia Jumalan sanaa perässä
22.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 3
12.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 2
11.06.2014Jeesus todistaa - Minä ja Isä olemme yksi Herra Jumala
10.06.2014Evoluutio auto-ostoksilla
09.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 1
03.06.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 5
02.06.2014Kristologia
30.05.2014Timantit todistavat - maailma on vain tuhansia vuosia
24.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 4
23.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 3
22.05.2014Ihminen rappeutuu - ei kehity
20.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 2
18.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 1
12.05.2014Israel ja Palestiina -kysymys
10.05.2014Tiedon tieteelliset lait todistavat sielusta
08.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 3
08.05.2014Onko naturalismi hyvä selitys elämälle
06.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 2
05.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 1
04.05.2014Tieteellinen maailmankuva puntarissa
03.05.2014Maailmankuvat perustuvat uskomusjärjestelmiin
02.05.2014Luonnonvalinta ja mutaatiot eivät mahdollista evoluutioteorian hypoteettista evoluutiota
01.05.2014Evoluutioteoria kumoutuisi Darwinin mukaan
29.04.2014Metatieto todistaa Luojasta
28.04.2014Ajatuksia Jumalan armosta ja rakkaudesta
11.04.2014Kokeellinen tiede tukee Raamatun ilmoitusta elämästä
11.04.2014Jumalan voima
10.04.2014Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
10.04.2014Noah Movie - Suomeksi tekstitetty
08.04.2014Tieto tulee kaikkitietävältä Jumalalta
08.04.2014Alkuräjähdys on mahdoton
07.04.2014Rukouksesta - Osa 6
04.04.2014Elämän edellytys
04.04.2014Kristillisyysfobia
03.04.2014Rukouksesta - Osa 5
03.04.2014Vedenpaisumus ja Kiinan kieli
03.04.2014Vedenpaisumus ja vesivarat
26.03.2014Turvaa aina Herraan Jeesukseen
14.03.2014Hyvää lukemista - luominen vs. evoluutio
14.03.2014Rukouksesta - Osa 4
12.03.2014Rukouksesta - Osa 3
10.03.2014Rukouksesta - Osa 2
06.03.2014Rukouksesta - Osa 1
02.03.2014Jeesuksen mukaan ihminen luotiin maailman alussa
28.02.2014Aabrahamin jälkeläiset
26.02.2014Radiohiiliajoitus tukee raamatullista maailman ikää
25.02.2014Uskomukset
18.02.2014Epikurolaisuus elää ja voi hyvin tiedemaailmassa
13.02.2014Kaappaus tieteessä
11.02.2014Maailmankuvan vaikutus tasa-arvoiseen avioliittolakiin
09.02.2014Evoluution akilleen kantapää -videotraileri

Näytä lisää »