Arkeologia ja Raamatun sanan todistus

26.11.2013

Monet ateistit sanovat Raamatun olevan satukirja, joka on täynnä taruja ja satuja. Ateistit ja jumalattomat ihmiset vannovat tieteen nimeen ja he vaativat tieteellisiä todisteita, että voisivat uskoa. Tähän vaatimukseen sisältyy suuri ironia, sillä Raamatun sana totuus voidaan todistaa tieteellisesti, mutta tieteellisesti ei voida todistaa ettei Jumalaa olisi olemassa.

Arkeologia on muinaistutkimusta, muinaistiedettä sekä humanististen tieteiden yksi ryhmä. Arkeologia on tieteellistä tutkimusta, joka todistaa Raamatun sanan olevan totta.

Raamattu kertoo Nimrodin perustaneen Niiniven kaupungin, jossa profeetta Joona saarnasi. Aikoinaan Niiniveen kaupungin olemassaoloa epäiltiin hyvin pitkään. Arkeologisissa kaivauksissa Niiniven kaupunki kuitenkin löydettiin. Arkeologia ja tieteellinen tutkimus todisti Jumalan sanan olevan totta.

Aikoinaan Nebukadnessarin ei uskottu olleen olemassa. Raamattu kertoo useassa kohdassa Nebukadnessarista Babylonian kuninkaasta. Arkeologia on löytänyt useita löytöjä Nebukadnessarista. Susasta löydettiin maljakko, jossa kerrotaan Nebukadnessarista. Eräässä löydetyssä kivilaatassa kerrotaan Nebukadnessarin olevan Babylonian kuningas. Arkeologia todisti jälleen kerran Raamatun sanan todeksi.

Raamattu kertoo Belsassarin olleen Babylonian viimeinen kuningas. Belsassarin olemassaoloa on epäilty pitkään ja monet tutkijat ovat sanoneet hänen olleen kuviteltu henkilö, jota ei ole koskaan ollut olemassa.

Tutkijat toivat esille, että kaikissa tunnetuissa arkistoissa on maininta Naboniduksen olleen viimeinen Babylonian kuningas. Babylonian alueelta löydettiin eräs asiakirja, joka kertoi että Belsassar oli Naboniduksen poika, joka toimi kanssahallitsijana yhdessä isänsä kanssa aina Babylonian kukistumiseen asti. Nabonidus oli ollut Arabiassa 10 vuotta.

Raamatusta käy myös ilmi se että Babyloniassa oli kaksi hallitsijaa Belsassarin aikana. Danielin kirjassa Belsassar sanoi Danielille, että jos hän pystyy lukemaan ja selittämään seinälle ilmestyneen kirjoituksen, niin Danielista on tuleva yksi valtakunnan kolmesta valtamiehestä.

Belsassar lupasi Danielille valtakunnan kolmannen valtamiehen virkaa, koska Belsassar ja hänen isänsä Nabonidus olivat kanssahallitsijoita. Alkutekstin mukaan Belsassar sanoi että sinusta tulee valtakunnan kolmas hallitsija. Raamatun alkutekstin todistus osoittaa selkeästi, että Belsassarin aikana oli kaksi hallitsijaa, eli Belsassar yhdessä isänsä kanssa. Daniel selitti seinälle ilmestyneen kirjoituksen, mutta kieltäytyi kolmannen hallitsijan tittelistä.

Yalen yliopiston professori R.P. Dougherty on verranut Danielin kirjaa ikivanhoihin kirjoituksiin ja on sanonut, että Raamatun kertomus on paras todiste siitä että Belsassar on ollut Babylonian hallitsijana, koska Danielin kirjasta käy ilmi, että Babylonian valtakunnassa oli kaksi hallitsijaa hänen aikanansa. Babyloniasta löytynyt asiakirja vahvistaa sen, että Belsassar oli Naboniduksen poika ja he toimivat yhdessä kanssahallitsijoina.

Arkeologia todistaa Raamatun sanan olevan totta myös Belsassarin kohdalla, jonka luultiin olevan pitkään vain kuviteltu henkilö, ei todellinen persoona. Arkeologinen tieteellinen tutkimus jälleen kerran osoittaa ja todistaa Raamatun sanan olevan totta.

Arkeologinen tiede kykenee osoittamaan ja todistamaan, että Raamatun sanan kuvaukset ovat totta, jopa niissä kohdissa joita on pitkään epäilty mielikuvituksen tuotteeksi. Tieteellinen tutkimus todistaa Raamatun sanan olevan totta, mutta tieteellinen tutkimus ei pysty todistamaan ettei Jumalaa olisi olemassa. Ateisti joutuu hankalaan tilanteeseen, koska tieteellinen tutkimus kykenee todistamaan Raamatun olevan totta, mutta ei pysty todistamaan ettei Jumalaa ole olemassa.

Tiedän sen että jumalaton ihminen sanoo esimerkiksi Aku Ankan Ankkalinnan olevan olemassa, koska Aku Ankassa on kerrottu paikoista, jotka ovat oikeasti olemassa. Hän koittaa tällä tavalla kumota Raamatun arkeologiset todisteet. Raamattu on kuitenkin erilainen kirja kuin mikään muu julkaisu, koska Raamattu sanoo Jumalan antaneen ilmoituksensa ihmiskunnalle Raamatun kautta. Useimmat kirjat ja teokset eivät sano olevansa Jumalan sanaa, vaan ihmisen kirjoittamia. Raamattu on ihmisen kirjoittama sen mukaan kun Jumala on puhunut ja ohjannut ihmisiä kirjoittamaan Raamattua. Tämä tarkoittaa sitä, että Raamattu on Jumalan sanaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Raamatun ilmoitus ainoana totuutena Jumalasta ja maailman synnystä jne. asettaa sen erilaiseen asemaan kuin muut kirjat ja julkaisut. Raamatun sanalla on todistusvastuu sanomansa totuudellisuudesta. Tämän tähden arkeologisilla todisteilla on suuri merkitys, sillä ne osoittavat sen, että onko Raamatun sana totta vai ei. Arkeologiset löydökset ovat todistaneet todeksi monet kaupungit ja ihmiset joiden olemassaoloon ei ole uskottu, jotka on mainittu Raamatussa. On olemassa vielä useita Raamatun ilmoittamia asioita, joita ei ole löydetty arkeologisissa kaivauksissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Raamattu ei olisi totta, vaan sitä että arkeologia ei ole löytänyt näitä todisteita.

On kuitenkin tosiasia, että tieteellinen arkeologia on kyennyt löytämään paljon todisteita Raamatussa mainittujen paikkojen ja ihmisten olemassaolosta, joiden ei ole uskottu koskaan olleen olemassa. Tieteellisen tutkimuksen kautta pystytään siis tutkimaan ja todistamaan Raamatun sanan olevan totta ja Jumalan sanaa.

Koska monet ateistit eivät usko muuta kuin tieteellisiä todisteita, niin heidän kannattaisi luopua ateismista, koska tieteellisellä tutkimuksella ei pystytä todistamaan ettei Jumalaa ole olemassa. Tieteellinen tutkimus pystyy todistamaan, että Raamattu ei ole satukirja, vaan totta. Koska Raamattu on sittenkin totta, niin se tarkoittaa sitä, että Jumala on olemassa ja Herra Jeesus on totisesti kuollut syntien tähden.

Ateistit vaativat todisteita ja sanovat hyvin mielellään, että todistamisen vastuu on uskovalla, joka sanoo Jumalan olevan olemassa. Todistus vastuu on myös ihmisellä, joka sanoo että jokin ei ole totta. Herran Jeesuksen opetuslapsi voi tuoda esille todisteeksi Jumalan sanan, jonka arkeologinen tiede vahvistaa ja todistaa todeksi. Ateisti ei voi todistaa tieteellisesti ettei Jumalaa ole olemassa. Ateisti on todella heikoilla, koska hänen maailmankuvansa perustuu tieteelliseen ajatteluun, mutta hän ei kykene kuitenkaan tieteellisesti todistamaan ettei Jumalaa ole olemassa. Miksi siis ateisti uskoo ettei Jumalaa ole olemassa? Perustellumpaa olisi uskoa Raamatun olevan totta, koska sen sanomaa pystytään myös tieteellisesti tutkimaan sekä todistamaan sen olevan totta.

Raamattu sanoo, että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan (Herran Jeesuksen) sanan kautta. Osoita kritiikkisi Jumalalle, eli oikeaan osoitteeseen, mutta muista, että sinulle voi käydä kuin minulle kävi. Minä esitin kritiikkiä todellisille Herran Jeesuksen opetuslapsille, jonka seurauksena jouduin nöyrtymään ja tunnustamaan olleeni väärässä, sillä Raamattu on totisesti totta ja Jumalan sanaa sekä Jumala on totisesti olemassa.

Usko tulee Jumalan sanan kautta, ei ihmisviisauden kautta. Arkeologian tieteellinen tutkimus kykenee paljastamaan, että Raamatun kuvaukset ovat totta, mutta tieteellinen tutkimus ei synnytä uskoa Jumalaan. Jos haluat saada todisteet onko Jumalaa olemassa tai ei, niin lue Raamattua, eli Jumalan sanaa, sillä Hän todistaa itsestään oman Sanansa kautta.

Ihminen voi tulla uskoon ainoastaan silloin kun hän on tekemisissä aidon ja oikean Raamatun totuuden kanssa. Jos haluat tietää onko Jumala olemassa ja kuoliko Jeesus syntiesi tähden, niin tutki ja lue Raamattua, älä kirjoituksia jotka eivät kerro totuutta, vaan vastustavat sitä. Jos haluat tietää totuuden, niin vain Hän kenellä on totuus voi sen sinulle kertoa. Varmaa on että Häntä vastustavat ja pilkkaavat ihmiset kertovat sinulle valheita Jumalasta ja Hänen sanastaan, siksi kysy Häneltä, lukemalla Raamattua sekä kysyen oletko Sinä todellakin olemassa. Hän kyllä vastaa sinulle.

Jos sinä olet ateisti tai muuten vastustat Raamatun totuutta, niin muista se että Jumala rakastaa sinua ja odottaa sinua luokseen. Herra Jeesus on kuollut sinunkin syntiesi tähden ja syntisi tunnustamalla ja uskomalla Herraan Jeesukseen saat syntien anteeksiantamuksen sekä iankaikkisen elämän. Jumala rakastaa sinua ja haluaa pelastaa sinut.

Saulus-Lähetys / P.P

01.06.2015Raamatun Jumala ei ole jumalatar
08.05.2015Armosta pelastuminen ja usko ilman tekoja
28.04.20155 Moos 22:28,29 käännösvirhe
21.04.2015Uskonto kahlitsee usko vapauttaa
17.04.2015Tietäen he eivät tahdo tietää
08.04.2015Ristin sanoma on sanoma Jumalan voimasta
06.04.2015Golgata ja viisi ristiä
01.04.2015Saulus-Lähetys-tilaisuus Turussa
21.03.2015Onko Raamattu luonnontiedettä vastaan?
13.03.2015Jeesus parantaa
07.03.2015Jumalan sanan tärkeys uskovan elämässä
07.03.2015Maailman ikä ja iänmääritys - Mikko Tuuliranta
25.02.2015Herran Jeesuksen Ies
17.02.2015Jeesus ja maailman ikä
17.02.2015Miksi on tärkeää uskoa Raamatun kuvaamaan historiaan
14.02.2015Jeesuksen todistus
13.02.2015Evankeliointi luomisen kautta on maaperän kyntämistä
08.02.2015"Suomi Jeesukselle - Sanasta tekoihin"
23.01.2015Tieteen lähtökohdat ja toimintatapa
17.01.2015Maapallon ikä - vanha vaiko nuori
16.01.2015Maailman ikä - mitä väliä?
12.01.2015Lahden Luominen-tilaisuudesta (8.1.2015)
18.12.2014Materialismi perustuu uskoon
17.12.2014Materialismin itsepetos
07.12.2014Moderni geenitiede vahvistaa: simpanssi ei ole sukulaisemme
03.12.2014Suomi - sekulaarin humanismin sokaisema
25.11.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 4
19.11.2014Aatami, Eeva ja Nooa vs. moderni geenitiede
14.11.2014Kansalaisaloite: Terveydenhuollon henkilökunnalle oikeus kieltäytyä abortinteosta
10.11.2014Herra Jeesus auttaa - lohduttava opetusvideo
01.11.2014Tiede on todiste Luojajumalasta!
30.10.2014Maidon sietokyky syntyi 'geenivirheestä'
28.10.2014Saulus-Lähetyksen logo
21.10.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 3
20.10.20141. Mooseksen kirjassa on perusta
28.09.2014Evoluutioteoria on todistusaineistosta tehty looginen virhepäätelmä
22.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 2
17.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 1
08.09.2014Luonnontieteiden synty
06.09.2014Evoluutioaate ilman todisteita
23.08.2014Vapaa tahto
20.08.2014Abortti on murha
18.08.2014Mutta tietäen ei he tahdo tietää - että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
06.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 3
01.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 2
25.07.2014Tähtien valo puoltaa 6000 vuotta vanhaa maailmaa
23.07.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 1
30.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 4
24.06.2014Tiede tuhansia vuosia Jumalan sanaa perässä
22.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 3
12.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 2
11.06.2014Jeesus todistaa - Minä ja Isä olemme yksi Herra Jumala
10.06.2014Evoluutio auto-ostoksilla
09.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 1
03.06.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 5
02.06.2014Kristologia
30.05.2014Timantit todistavat - maailma on vain tuhansia vuosia
24.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 4
23.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 3
22.05.2014Ihminen rappeutuu - ei kehity
20.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 2
18.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 1
12.05.2014Israel ja Palestiina -kysymys
10.05.2014Tiedon tieteelliset lait todistavat sielusta
08.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 3
08.05.2014Onko naturalismi hyvä selitys elämälle
06.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 2
05.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 1
04.05.2014Tieteellinen maailmankuva puntarissa
03.05.2014Maailmankuvat perustuvat uskomusjärjestelmiin
02.05.2014Luonnonvalinta ja mutaatiot eivät mahdollista evoluutioteorian hypoteettista evoluutiota
01.05.2014Evoluutioteoria kumoutuisi Darwinin mukaan
29.04.2014Metatieto todistaa Luojasta
28.04.2014Ajatuksia Jumalan armosta ja rakkaudesta
11.04.2014Kokeellinen tiede tukee Raamatun ilmoitusta elämästä
11.04.2014Jumalan voima
10.04.2014Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
10.04.2014Noah Movie - Suomeksi tekstitetty
08.04.2014Tieto tulee kaikkitietävältä Jumalalta
08.04.2014Alkuräjähdys on mahdoton
07.04.2014Rukouksesta - Osa 6
04.04.2014Elämän edellytys
04.04.2014Kristillisyysfobia
03.04.2014Rukouksesta - Osa 5
03.04.2014Vedenpaisumus ja Kiinan kieli
03.04.2014Vedenpaisumus ja vesivarat
26.03.2014Turvaa aina Herraan Jeesukseen
14.03.2014Hyvää lukemista - luominen vs. evoluutio
14.03.2014Rukouksesta - Osa 4
12.03.2014Rukouksesta - Osa 3
10.03.2014Rukouksesta - Osa 2
06.03.2014Rukouksesta - Osa 1
02.03.2014Jeesuksen mukaan ihminen luotiin maailman alussa
28.02.2014Aabrahamin jälkeläiset
26.02.2014Radiohiiliajoitus tukee raamatullista maailman ikää
25.02.2014Uskomukset
18.02.2014Epikurolaisuus elää ja voi hyvin tiedemaailmassa
13.02.2014Kaappaus tieteessä
11.02.2014Maailmankuvan vaikutus tasa-arvoiseen avioliittolakiin
09.02.2014Evoluution akilleen kantapää -videotraileri

Näytä lisää »