Onko Raamattu luonnontiedettä vastaan?

21.03.2015

Pastori Eero Junkkaala kirjoittaa Pekka Reinikaisen blogissa näin: "lause "luopumus on seurausta uusateistien julistustyöstä ja kirkon valitseman teistisen evoluution opettamisesta" on ihan hölynpölyä. Asia on täsmälleen päinvastoin. Mitä enemmän yritämme esittää, että kristityn tulee hylätä normaali luonnontieteellinen maailmankuva, sitä suurempia esteitä asetamme nuorten ja ajattelevien ihmisten uskoontulolle."

Koitan selittää miksi Pekan lause jota Eero sanoi hölynpölyksi ei ole hölynpölyä.

LUONNONTIEDE JA MAAILMANKUVA

Ensinnäkin ei ole olemassakaan normaalia luonnontieteellistä maailmankuvaa. Kokeellinen luonnontiede on metodi ei maailmankuva. Kokeellinen luonnontiede tutkii, miten luonto toimii ja muuntelee nykypäivän luomakunnassa – toistettavia ja havaittavia ilmiöitä nykyisyydessä. Kokeellisen luonnontieteen metodein voidaan olla tekemisissä vain nykyisyyden kanssa - käyttämällä viittä aistiamme (maku, näkö, haju, kuulo ja tuntoaistit). Näin hankitaan tietoa maailmasta ja havaintoja voidaan myös toistaa.

Luonnontiede käsittelee nykyisyydessä olevia asioita, jotka ovat kokeellisesti testattavissa ja toistettavissa. Nykyisyydessä olevien todisteiden toimintaprosessien tutkiminen ei tietenkään kerro sitä mitenkä ne ovat muodostuneet menneisyydessä. Tämän vuoksi luonnontieteellinen tutkimus ei edusta maailmankuvaa - sillä maailmankuva tarkoittaa teoriaa jonka kautta ihminen pyrkii selittämään todellisuuden luonnetta - mistä - miten - ja miksi täällä ylipäätään ollaan olemassa. Maailmankuvan kautta ihminen pyrkii selittämään menneisyyttä ja yhdistämään sen nykyisyydessä olevaan todistusaineistoon.

Menneisyyttä eli historiaa ei voi tutkia tieteellisesti testaamalla ja toistamalla (luonnontieteellisesti) ja siksi maailmankuva perustuu aina yksinomaan menneisyyttä (historiaa) käsitteleviin uskomuksiin. Maailmankuva on aina luonteeltaan uskomusjärjestelmä. Tämä on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää jotta voimme ymmärtää tieteen luonnetta. Maailmankuvan kautta sitten tulkitaan tämä nykyisyydessä oleva luonnontieteellinen todistusaineisto. Luonnontieteellinen todistusaineisto ei siis ole yhtä kuin maailmankuva ja siksi luonnontieteellistä maailmankuvaa ei ole olemassakaan.

Niin kreationismi kuin evoluutioteoriakin ovat kummatkin menneisyyttä käsitteleviä uskomusjärjestelmiä - ne ovat uskomuksia joita ei voida luonnontieteellisesti tutkia testaamalla ja toistamalla sillä emme pääse enää havainnoimaan ja suorittamaan kokeita menneisyydellä. Sen sijaan me voimme tulkita nykyisyydessä olevan luonnontieteellisen todistusaineiston näiden menneisyyttä käsittelevien teorioiden kautta ja katsoa ja vertailla sitä kuinka selitysvoimaisia ja johdonmukaisia nämä teoriat ovat suhteessa nykyisyydessä olevaa todistusaineistoon.

Evoluutioteoriaa pidetään yleisesti sekulaarien keskuudessa parhaana selityksenä luonnontieteelliselle todistusaineistolle ja siksi Eero Junkkaalankin viittaama luonnontieteellinen maailmankuva viittaa todellisuudessa evoluutioteoriaan. Jotenka todellisuudessa Eero Junkkaala sanoo näin: "Mitä enemmän yritämme esittää, että kristityn tulee hylätä normaali evoluutioteoria, sitä suurempia esteitä asetamme nuorten ja ajattelevien ihmisten uskoontulolle."

On tärkeää että puhumme asioista niiden oikeilla nimillä ja nyt kun katsomme tuota Junkkaalan lausetta niin voimme huomata että hän ei todellisuudessa puhu luonnontieteen hylkäämisestä vaan evoluutioteorian. Teorian joka on menneisyyttä käsittelevä uskomusjärjestelmä täysin yhtä paljon kuin Raamatun ilmoituskin. Teorian joka on todellisuudessa täysin vastaan Raamatun ilmoitusta.

LUOMISJÄRJESTYS

1. Mooseksen kirja: Kehitysopillinen pitkien ajanjaksojen teoria:
Maapallo ennen aurinkoa ja tähtiä Aurinko ja tähdet ennen maapalloa
Maapallo aluksi vedenpeitossa Maapallo aluksi sula möykky
Elämä luotiin ensiksi kuivalle maalle (kasvit) Elämä alkoi meressä
Kasvit luotiin ennen aurinkoa Kasvit muodostuivat auringon jälkeen
Kalat ja linnut luotiin samaan aikaan Kalat muodostuivat kauan ennen lintuja
Linnut luotiin ennen maalla eläviä eläimiä Maalla elävät eläimet muodostuivat ennen lintuja
Valaat luotiin ennen maalla eläviä eläimiä Maalla elävät eläimet syntyivät ennen valaita
Ihminen ja dinosaurukset elivät yhtä aikaa Dinosaurukset kuolivat kauan ennen ihmistä
Luominen tapahtui kuudessa päivässä Evoluutio jatkuu edelleen tulevaisuuteen

Kuten voimme yllä olevasta huomata niin evoluutioteorian hypoteesit ovat täysin vastaan Raamatun ilmoitusta. Tästä pääsemmekin siihen että jos kristitty uskoo evoluutioteorian olevan totta, niin hän joutuu silloin välttämättä kiistämään sen että Raamatun ilmoitus pitäisi kirjaimellisesti paikkaansa. Eli ihminen joka uskoo evoluutioteoriaan ei voi samaan aikaan uskoa Raamatun ilmoittaman historian pitävän paikkaansa koska evoluutioteoria ja Raamatun kuvaama historia ovat suuressa ristiriidassa keskenään.

POINTTI

Ja nyt se olennainen pointti!

Joh.3:12 Jos ette usko, kun minä (Jeesus) puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?

Jeesus sanoo että jos ihmiset eivät usko Häntä kun Hän puhuu maallisista (maailman ja ihmisen historiasta) kuinka ihmiset uskoisivat Häneen kun Hän puhuu heille taivaallisista... Jeesuksen mukaan sillä on perustavaa laatua oleva merkitys koko kristillisen uskon kannalta, miten suhtaudumme Raamatun kuvaamaan historiaan (maallisiin asioihin). Näin siksi että jos emme voi luottaa Jumalan sanan arvovaltaan kun sana puhuu maallisista (historiasta) niin miten uskoisimme Raamatun hengelliseen opetukseen joka on riippuvainen sen historiallisesta perustuksesta. Tämä on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää ja juuri tähän saatanan hyökkäys perustuu.

Jos Raamattu ei tarkoita sitä minkä kirjaimellisen merkityksen jokainen ymmärtää niin miksi luottaa siihen että synti tarkoittaa kirjaimellisesti sitä mitä Raamattu sanoo tai edes Jeesuksen Herruus?

Koko asian tärkein pointti on siis nimenomaan siinä voimmeko me luottaa Jumalan sanaan niin kuin siellä lukee vai pitääkö meidän tulkita Jumalan sana sekulaarien (maailmallisten) uskomuksien kautta niin että ne tukevat toisiansa. Jos emme voi luottaa siihen että Jumala todella tarkoitti kirjaimellisesti sitä, minkä Hän Pyhässä Hengessä palvelijoidensa kautta kirjoitutti Raamattuun maailman historiasta niin miten ihmeessä voisimme luottaa mihinkään muuhunkaan Raamatussa?

Jos sekulaarien uskomukset vakuuttavat meidät enemmän maailman historiasta kuin Jumalan todistus niin tällöin me uskomme enemmän ihmisen kuin Jumalan sanaa ja tulkitsemme Jumalan sanan ihmisen sanan kautta. Kristittyjen tulisi tulkita ihmisten mielipiteet Jumalan sanan kautta eikä toisinpäin ja tästä on nimenomaan kyse - kenen sanaan me luotamme ja perustamme uskomme.

Eli mitä enemmän me opetamme nuorille että heidän tulee uskoa evoluutioteoriaan, sitä enemmän me todellisuudessa kerromme heille ettei Raamatun ilmoittamaan historiaan voi luottaa ja tällöin me todellisuudessa opetamme ettei Raamattuun voi luottaa absoluuttisena totuutena. Tämä on syy miksi luopumusta tapahtuu niin paljon kristittyjen keskuudessa - he eivät voi luottaa enää Jumalan sanaan totuutena koska ovat uskoneet että sekulaarit uskomukset ovat todistaneet Raamatun olevan väärässä. Tämä on todella surullista, sillä nämä ihmiset on johdettu vastoin tieteen luonnetta uskomaan sekulaareja uskomuksia tieteellisinä tosiasioina - uskomuksia jotka ovat todellisuudessa todella epäjohdonmukaisia suhteessa luonnontieteelliseen dataan.

Meidän tulisi ymmärtää se ettei vastakkainasettelu ole Raamatun ja tieteen välillä vaan Raamatun ilmoituksen ja sekulaarien uskomuksien (evoluutioteoria) välillä. Luonnontieteellinen todistusaineisto on sama niin kreationisteille kuin evolutionisteille - luonnontiede ei tee eroa kreationistin ja evolutionistin näkemyksiin vaan ero syntyy heidän erilaisista lähtökohdista - maailmankuvasta jonka kautta he tulkitsevat luonnontieteellisen todistusaineiston.

Saulus-Lähetys / T.T

16.06.2015Luomisteoria Osa 1 (alustus)
15.06.2015Kunnia ja häpeä
03.06.2015Olemme kaikki samalla viivalla Jumalan edessä
01.06.2015Raamatun Jumala ei ole jumalatar
08.05.2015Armosta pelastuminen ja usko ilman tekoja
28.04.20155 Moos 22:28,29 käännösvirhe
21.04.2015Uskonto kahlitsee usko vapauttaa
17.04.2015Tietäen he eivät tahdo tietää
08.04.2015Ristin sanoma on sanoma Jumalan voimasta
06.04.2015Golgata ja viisi ristiä
01.04.2015Saulus-Lähetys-tilaisuus Turussa
21.03.2015Onko Raamattu luonnontiedettä vastaan?
13.03.2015Jeesus parantaa
07.03.2015Jumalan sanan tärkeys uskovan elämässä
07.03.2015Maailman ikä ja iänmääritys - Mikko Tuuliranta
25.02.2015Herran Jeesuksen Ies
17.02.2015Jeesus ja maailman ikä
17.02.2015Miksi on tärkeää uskoa Raamatun kuvaamaan historiaan
14.02.2015Jeesuksen todistus
13.02.2015Evankeliointi luomisen kautta on maaperän kyntämistä
08.02.2015"Suomi Jeesukselle - Sanasta tekoihin"
23.01.2015Tieteen lähtökohdat ja toimintatapa
17.01.2015Maapallon ikä - vanha vaiko nuori
16.01.2015Maailman ikä - mitä väliä?
12.01.2015Lahden Luominen-tilaisuudesta (8.1.2015)
18.12.2014Materialismi perustuu uskoon
17.12.2014Materialismin itsepetos
07.12.2014Moderni geenitiede vahvistaa: simpanssi ei ole sukulaisemme
03.12.2014Suomi - sekulaarin humanismin sokaisema
25.11.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 4
19.11.2014Aatami, Eeva ja Nooa vs. moderni geenitiede
14.11.2014Kansalaisaloite: Terveydenhuollon henkilökunnalle oikeus kieltäytyä abortinteosta
10.11.2014Herra Jeesus auttaa - lohduttava opetusvideo
01.11.2014Tiede on todiste Luojajumalasta!
30.10.2014Maidon sietokyky syntyi 'geenivirheestä'
28.10.2014Saulus-Lähetyksen logo
21.10.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 3
20.10.20141. Mooseksen kirjassa on perusta
28.09.2014Evoluutioteoria on todistusaineistosta tehty looginen virhepäätelmä
22.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 2
17.09.2014Raamattu ja evankeliumin julistaminen osa 1
08.09.2014Luonnontieteiden synty
06.09.2014Evoluutioaate ilman todisteita
23.08.2014Vapaa tahto
20.08.2014Abortti on murha
18.08.2014Mutta tietäen ei he tahdo tietää - että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
06.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 3
01.08.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 2
25.07.2014Tähtien valo puoltaa 6000 vuotta vanhaa maailmaa
23.07.2014Muuttukaa mielenne uudistuksen kautta osa 1
30.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 4
24.06.2014Tiede tuhansia vuosia Jumalan sanaa perässä
22.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 3
12.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 2
11.06.2014Jeesus todistaa - Minä ja Isä olemme yksi Herra Jumala
10.06.2014Evoluutio auto-ostoksilla
09.06.2014Rakkauden kaksoiskäskystä osa 1
03.06.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 5
02.06.2014Kristologia
30.05.2014Timantit todistavat - maailma on vain tuhansia vuosia
24.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 4
23.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 3
22.05.2014Ihminen rappeutuu - ei kehity
20.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 2
18.05.2014Jumalan tahdon mukaisesta uskosta osa 1
12.05.2014Israel ja Palestiina -kysymys
10.05.2014Tiedon tieteelliset lait todistavat sielusta
08.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 3
08.05.2014Onko naturalismi hyvä selitys elämälle
06.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 2
05.05.2014Tee hyvää älä tee pahaa osa 1
04.05.2014Tieteellinen maailmankuva puntarissa
03.05.2014Maailmankuvat perustuvat uskomusjärjestelmiin
02.05.2014Luonnonvalinta ja mutaatiot eivät mahdollista evoluutioteorian hypoteettista evoluutiota
01.05.2014Evoluutioteoria kumoutuisi Darwinin mukaan
29.04.2014Metatieto todistaa Luojasta
28.04.2014Ajatuksia Jumalan armosta ja rakkaudesta
11.04.2014Kokeellinen tiede tukee Raamatun ilmoitusta elämästä
11.04.2014Jumalan voima
10.04.2014Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
10.04.2014Noah Movie - Suomeksi tekstitetty
08.04.2014Tieto tulee kaikkitietävältä Jumalalta
08.04.2014Alkuräjähdys on mahdoton
07.04.2014Rukouksesta - Osa 6
04.04.2014Elämän edellytys
04.04.2014Kristillisyysfobia
03.04.2014Rukouksesta - Osa 5
03.04.2014Vedenpaisumus ja Kiinan kieli
03.04.2014Vedenpaisumus ja vesivarat
26.03.2014Turvaa aina Herraan Jeesukseen
14.03.2014Hyvää lukemista - luominen vs. evoluutio
14.03.2014Rukouksesta - Osa 4
12.03.2014Rukouksesta - Osa 3
10.03.2014Rukouksesta - Osa 2
06.03.2014Rukouksesta - Osa 1
02.03.2014Jeesuksen mukaan ihminen luotiin maailman alussa
28.02.2014Aabrahamin jälkeläiset
26.02.2014Radiohiiliajoitus tukee raamatullista maailman ikää
25.02.2014Uskomukset
18.02.2014Epikurolaisuus elää ja voi hyvin tiedemaailmassa

Näytä lisää »