Jumalan armo on iankaikkinen

Share |
28.02.2017

Hepreankielellä sana chesed (חסד khesed) tarkoittaa armoa. Chesed tarkoittaa ja merkitsee armoa, rakastavaa hyvyyttä, uskollisuutta ja uskollista rakkautta. Chesed (armo) sana sisältää merkityksen uskollisuutta totuudenmukaisesti rakkauden kautta. Chesed (armo) merkitsee myös rakastavan hyvyyden tekoa ja armollista tekoa, jonka mukaan muiden auttaminen tapahtuu ilman takaisinmaksua tai oman hyödyn tavoittelua. Juutalaisuudessa kuolleen ihmisen hautaamisesta käytetään nimitystä chesed shel emet (chesed shel emes), joka tarkoittaa rakastavan hyvyyden tekoa, jota teon vastaanottaja ei kykene korvaamaan takaisin millään tavalla.

Raamatun opetus Jumalan armosta tarkoittaa Jumalan rakastavan hyvyyden tekoa, jota ihminen ei voi korvata eikä maksaa takaisin millään tavalla. Jumalan rakastava hyvyys sisältää myös Jumalan uskollisen rakkauden, joka tapahtuu totuudessa, kun Jumala armossaan rakastaa ihmisiä.

Psa 89:
1 ¶ Esrahilaisen Eetanin mietevirsi. (89:2) Minä laulan Herran armoteoista (chesed) lakkaamatta, julistan suullani sinun uskollisuuttasi polvesta polveen.
2 (89:3) Minä sanon: ikiajoiksi on armo (chesed) rakennettu, sinä olet perustanut uskollisuutesi taivaisiin. -
3 (89:4) "Minä olen tehnyt liiton valittuni kanssa, olen palvelijalleni Daavidille vannonut:
4 (89:5) ‘Minä vahvistan sinun jälkeläisesi ikiajoiksi ja rakennan sinulle valtaistuimen polvesta polveen’". Sela.
5 ¶ (89:6) Ja taivaat ylistävät sinun ihmeitäsi, Herra, ja pyhäin seurakunta sinun uskollisuuttasi.
......................
13 (89:14) Sinulla on käsivarsi voimaa täynnä, väkevä on sinun kätesi, korotettu sinun oikea kätesi.
14 (89:15) Vanhurskaus ja oikeus on sinun valtaistuimesi perustus, armo ja totuus käy sinun kasvojesi edellä.
15 ¶ (89:16) Autuas se kansa, joka tuntee juhlariemun, ne, jotka vaeltavat sinun kasvojesi valkeudessa, Herra!
16 (89:17) He riemuitsevat sinun nimestäsi kaikkina päivinänsä, ja sinun vanhurskautesi voimasta heidät korotetaan.
17 (89:18) Sillä sinä olet heidän väkevyytensä, heidän kaunistuksensa, ja sinä armossasi kohotat meidän sarvemme.

Jumalan armoteot ovat tehty Jumalan uskollisuuden ja totuuden sekä rakastavan hyvyyden kautta. Raamatun opetuksen mukaan Jumalan armo on iankaikkista, joka perustuu Jumalan uskollisuuteen ja siksi se on iankaikkista. Jumalan armo vahvistaa Hänen kansaansa, koska Jumalan käsivarsi on täynnä rakastavan hyvyyden voimaa. Vanhurskaus ja oikeus on Jumalan valtakunnan perustus, koska se on rakennettu armon ja totuuden varaan. Silloin kun uskova ihminen ymmärtää Jumalan armon rakastavan hyvyyden ja Jumalan armon uskollisuuden rakkaudesta totuuteen, niin hän tuntee sydämessään juhlariemua (ilonriemu, ilonhuuto) sekä haluaa vaeltaa elämässään Jumalan sanan ja voiman valkeudessa. Silloin kun uskova ihminen on oppinut iloitsemaan ja riemuitsemaan joka päivä Jumalan armoteoista, niin Jumalan vanhurskauden voima korottaa hänet, joka tarkoittaa vanhurskaudessa vaeltamista ja siinä kasvamista. Jumala on Häneen uskovien ihmisten väkevyys, heidän kaunistuksensa ja Jumala armossaan kohottaa heidän sarvensa (voimansa), eli opettaa ja auttaa heitä vaeltamaan Jumalan tahdon mukaisesti tässä maailmassa. Raamatun opetuksen mukaan sarvi kuvaa voimaa. Psalmi 89:17 tarkoittaa, että vanhurskaan ihmisen voima uskoa Jumalaan ja vaeltaa Jumalan tahdon mukaisesti tulee Jumalalta, sillä kaikki jumalisuus ja Jumalan tahdon mukaiset teot ovat Jumalan vaikuttamia ja Jumalan tekoja uskovan ihmisen sydämessä.

Saulus-Lähetys / pp

05.06.2019Jaakobin Jumalan temppeli tuhatvuotisessa valtakunnassa
09.05.2019Herran Jeesuksen täydellinen ja iankaikkinen syntiuhri
29.03.2019On mahdollista voittaa syntejä, mutta ei tulla synnittömäksi tässä maailmanajassa
16.03.2019Maria Jumalan äiti?
22.02.2019Kristuksen tulee kasvaa
29.01.2019Jumala alusta alkaen valitsi uskonkuuliaisuuteen
30.12.2018Nykytiede vahvistaa Sodoman tuhon
03.12.2018Jeesus täytti lain meidän puolestamme
13.11.2018Lain muutos ja Kristuksen laki
30.10.2018Synnit naulittu ristinpuuhun

Siirry arkistoon »