Yksinäinen uskova ja uskovien yhteys

Share |
08.10.2013

Gal. 5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". 

Monet uskovat tuntevat olonsa yksinäiseksi, vaikka Jumalalla on täysin erilainen suunnitelma meidän uskovien varalle.yksinainen2.jpg

Monien yhteys jää valitettavasti siihen että joku ehkä tervehtii kokoukseen mennessä ja ehkä pinnallisesti kyselee kuulumisia.  Muuten yhteys voi olla sitä että istuu penkkirivistössä kuuntelemassa opetusta, lauluja, todistuksia (kaikki tärkeitä asioita) mutta Ihmisistä/yhteydestä jää päällimmäisenä mieleen edellä istuvan takaraivo, onko tämä Jumalan tarkoituksen mukaista?

Seurakunnat ovat pullollaan tällaisia ihmisiä eli missä on vika? Olisiko se meissä uskovissa?

Jumala haluaa että me olisimme uskovina yhtä.  Mielestäni  kenenkään ei pitäisi joutua olemaan yksin ilman uskovia ystäviä, eli seurakuntaa, se ei ole Jumalan tarkoituksen mukaista.  Silti monet ovat todella yksinäisiä eikä heillä ole ketään kenen kanssa voisi  ihan vaan vaikka jutella, kertoa tuntemuksistaan , tutkia Jumalan sanaa ja ihan niin kuin olla vaan yhdessä.

Seurakunnan, eli uskovien tulisi pitää huolta tällaisista yksinäisistä ihmisistä.  Mutta miten voi pitää huolta sellaisesta jota ei edes tunne ja johon ei ole mitään kontaktia? Se ei riitä että morotetaan kun tavataan. Yksin jäänyt ihminen kaipaa että hänestä ollaan oikeasti kiinnostuneita ja häntä oikeasti rakastetaan, hänkin kaipaa sitä että hänestä välitetään aidosti.  Todella monesti seurakunnassa ihmiset kokoontuvat ja pyrkivät maallisesti menestyneiden ihmisten lähelle ja vaatimattomammat jäävät sitten yksin.

Jeesus ei jättäisi, eikä jätä ketään yksin. Ei rikasta, ei köyhää, ei mustaa, ei valkoista, ei miestä, ei naista, ei hiljaista, ei puheliasta jne… mutta nyt puhutaankin uskovista.  Nyt heitänkin ilmaan kysymyksen: Tulisiko meidän seurata myös tässä asiassa Jeesusta?  Voisimmeko välillä katsella ympärillemme ja omaa napaa pidemmälle näkyykö siellä yksinäistä ihmistä? Voisimmeko välillä ottaa sen ”riskin” että kysymme aidosti kiinnostuneina toisen kuulumisia ja haluaako toinen ehkä yhteyttä, eli seuraa. Oma napa on tosin tärkeä mutta myös sen uskovan veljen tai sisaren navan tulisi olla yhtä tärkeä, sillä sanoohan sana:

”rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi (Mark 12:31) Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus (1.Joh  4:8)” ja että: ”puhdas ja tahraton  jumalanpalvelus on käydä katsomassa leskiä ja orpoja heidän ahdistuksessansa (Jaak 1:27)” .

Yksinäisillä ihmisilläkin saattaa olla joskus  myös pieni osavastuu yksinäisyydestään. Välillä täytyisi olla itse myös aktiivinen ja repäistä toista hihasta ja sanoa, että ”minäkin kaipaan yhteyttä, minäkin haluan että minua rakastetaan ja että minustakin ollaan kiinnostuneita.”  Joskus tämä tosin voi olla vaikeaa jos on ujo, tai kokenut monesti tulleensa torjutuksi.  Kuitenkin ”riski” kannattaa ottaa sillä saatat kohdata oikean uskovan joka rakastaa lähimmäistään aidosti. Kaikki tämä kannattaa kuitenkin tehdä rukouksessa ja kuuntelemalla Jumalaa mikä hänen tahtonsa on. 

Kannustankin sinua ottamaan kontaktia toiseen uskovaan jos tunnet edes pientä kehoitusta siihen, olit sitten yksinäinen tai et. On myös hyvin tärkeää rukoilla asian puolesta sillä meillä on rukouksia kuuleva Jumala. Jos jotain ei aktiivisesti pyydä Herralta, sitä ei välttämättä saa. Herra haluaa että pyydämme Häneltä asioita ja keskustelemme Hänen kanssaan. Lopullinen päätäntävalta on sitten tietenkin Herralla, että näkeekö Hän hyväksi antaa jotain.

Mutta sinä, jolla on yhteys kunnossa ja kaikki ”hyvin” ja ajattelet ehkä  että sinulla ei ole tarvetta ottaa kontaktia uusiin ihmisiin etkä  tarvitse uutta yhteyttä. Oletko ajatellut että vaikka sinä et tarvitse muita, joku muu saattaa tarvita sinua?  Oletko valmis antamaan oman "ihokkaasi" sille joka on ilman? Tätä asiaa kannattaa miettiä.

Luuk 3:

9 Jo on myös kirves pantu puitten juurelle; jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, siis hakataan pois ja heitetään tuleen."

10 Ja kansa kysyi häneltä sanoen: "Mitä meidän siis pitää tekemän?"

11 Hän vastasi ja sanoi heille: "Jolla on kaksi ihokasta, antakoon toisen sille, joka on ilman; ja jolla on ruokaa, tehköön samoin".

Kun katsomme raamattua voimme seurata kuinka alkuseurakunta piti yhtä koko ajan. Olisi ollut aika omituista jos Jeesus olisi sanonut että tulkaa te muut opetuslapset tänne juttelemaan, mutta jääköön Pietari tuonne jököttämään yksin kun on niin hiljainen ja ei rientänyt tänne ensimmäisenä.

Herra Jeesus on rakentanut seurakuntansa niin että olemme yhtä, ja se on hyvin viisaasti tehty, sillä Herra on täydellinen. Herra tietää ja näkee sen että kaksi on aina parempi kuin yksi. Yksin olevalla on huomattavasti enemmän riskejäkin uskonvaelluksen aikana kuin sellaisella jolla on uskovia ympärillään.

Saatanan on paljon helpompi syöttää valheita yksin olevalle kun isommalle ryhmälle, Saatanan  on paljon helpompi saada yksi uskova sortumaan syntiin kuin suurempi porukka, Saatanan on paljon helpompi saada yksi uskova luopumaan uskostaan kuin suuremman porukan. Täysin yksin oleva uskova on kuin lammas sielunvihollisen susilauman keskellä.

Yksinäiselläkin on turvanaan hyvä paimen, mutta vielä turvallisempi olo olisi jos paimenen siirtyessä kauemmaksi voisi pakittaa kylki kylkeen toisten lammasten viereen kun susien uhka ja hyökkäys on suurimmillaan.

Silloin kun sudet huomaavat yksinäisen lampaan, he lammas.jpgpukeutuvat lampaiden vaatteisiin, ja yrittävät saada lampaan uskon horjumaan paimentansa kohtaan. Sudet lammasten vaatteissa yrittävät pikkuhiljaa saada lampaan aina vain kauemmaksi ja kauemmaksi paimenestansa, ja kun he ovat saaneet lampaan tarpeeksi kauas paimenen näkymättömiin, he raatelevat hänet.

Siksi olisi tärkeää että lampaita olisi useita, koska useampaa lammasta on vaikeampi harhauttaa kuin yhtä. Toki suurikin lauma voi erehtyä mutta siihen on pienempi mahdollisuus.

Saarn. 4

9 Kahden on parempi kuin yksin, sillä heillä on vaivannäöstänsä hyvä palkka.

10 Jos he lankeavat, niin toinen nostaa ylös toverinsa; mutta voi yksinäistä, jos hän lankeaa! Ei ole toista nostamassa häntä ylös.

11 Myös, jos kaksi makaa yhdessä, on heillä lämmin; mutta kuinka voisi yksinäisellä olla lämmin?

12 Ja yksinäisen kimppuun voi joku käydä, mutta kaksi pitää sille puolensa. Eikä kolmisäinen lanka pian katkea.

Voisimmeko me nyt olla se suurempi lammaslauma. Jos näemme yksinäisen lampaan kauempana, kävisimme ainakin kysymässä haluaisiko hän liittyä seuraan ja voisimmeko mutustella heinää ja määkiä yhdessä.

En halua tällä kirjoituksella syyttää ketään, vaan kehoittaa katselemaan ympärilleen ja kulkemaan silmät auki johdatuksessa.  Se kuitenkin täytyy muistaa että jokainen uusi tuttavuus on koeteltava Herran sanalla, tuli hän luoksesi sitten sieltä lammaslaumasta tai oli hän sitten vaikka se yksinäinen lammas. Pointti on kuitenkin se että ketään ei tule jättää yksin.

Herra siunatkoon teitä kaikkia yksinäisiä ja murheellisia ja johdattakoon teille aidon ja todellisen yhteyden johonkin uskovaan tai uskoviin.

Terveisin

Saulus-Lähetys  / J.H

26.09.2017Jumalan rakkaus Herrassa Jeesuksessa
29.08.2017Ehdottoman ihmisarvon vaatimus
27.08.2017Ovatko ihmiset erityislaatuisia vaiko vain eläimiä?
09.08.2017Kristuksen armo on tieteellisen ajattelun perusta
08.08.2017Kouluopetus on yksipuolista mielipiteenmuokkausta
27.07.2017Evoluutioteoria on absoluuttisen ehdottomasti väärä
02.07.2017Evoluutioteoria tulisi hylätä kumottuna teoriana
21.06.2017Kaiken koetteleminen
17.05.2017Kristillinen perhekäsitys on korkeakulttuurin elinvoima
27.04.2017TULOSSA debatti Tieteiden talolla

Siirry arkistoon »