Kaikkivaltias on kulta-aarre osa 1

03.10.2020

Kävimme vaimoni kanssa pyöräilemässä (9.8.2020) Sysmän puoleisella Tainionvirralla Virtaan kartanon padolla. Oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin päivä. Koski kuohusi padolla ylväästi. Kävelin kosken alajuoksulle ja hyppäsin veden liukastamille kiville. Hyppiessäni liukkaalta kivelle toiselle näin aivan upean näkymän. Aurinko paistoi kirkkaan "kultaisena" veden läpi padon eräästä kohdasta. Nauliuduin ihastelemaan näkyä. Koskesta virtaava vesi pärskyi ympärilläni ja auringon "kultaama" vesi loisti todella kirkkaasti ja tuli korostuneesti esille näkymästä. 

Kun kävelin ja hypin liukkaita kiviä pitkin kivestä kivelle kosken alajuoksulla ja näin sen kuinka auringon valo värjäsi veden kultaisella värillä, niin se oli todella pysäyttävä kokemus. Tiesin sen, että Jumala haluaa puhua minulle tämän ihmeellisen näkymän kautta. Kun ensimmäisen kerran näin tämän luonnonilmiön kuinka auringon valo värjäsi ja ikään kuin puki vedelle "kultapuvun", niin se oli aivan kuin olisin katsellut Jumalan ihmeellistä ihmettä, vaikka kyseessä olikin tavallinen luonnonilmiö.

Kun katselin tätä lumoavan kaunista näkymää, niin mieleeni nousi kuinka Herran Jeesuksen opetuslapsi uskoessaan Jeesusta totuudessa puetaan kultapukuun, joka on Jumalan Pyhä Henki. Kuten näet kuvasta, niin padon toisessa kohdassa vesi juoksee padon läpi tavallisen värisenä vetenä, koska auringonvalo ei paistanut sinne, koska siinä kohden padon rakenteet estivät auringonvaloa ettei se päässyt värjäämään vettä "kullanväriseksi". Siinä kohtaa padon rakenteita, missä vesi värjäytyi "kultaiseksi" oli avoin kohta, josta auringonvalo pääsi värjäämään veden "kultaiseksi".

Silloin kun ihmisen sydän on sulkeutunut Jumalan totuuden rakkaudelta, niin hän on kuin padon rakenteet, jotka estävät auringonvaloa läpäisemään vettä ja värjäytymästä "kultaiseksi". Silloin kun ihmisen sydän rakastaa Jeesusta totuudessa, niin hän on kuin avonainen padon rakenteen osa, jonne auringonvalo paistaa värjäten veden "kultaiseen väriin (pukuun)". 

Job 22:
23 Kun palajat Kaikkivaltiaan tykö, niin tulet raketuksi, jos karkoitat vääryyden majastasi kauas,
24 viskaat kulta-aarteesi tomuun ja Oofirin kullan joen kivien joukkoon.
25 Jos Kaikkivaltias tulee sinun kulta-aarteeksesi, sinun hopeaharkoiksesi,
26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
27 Kun rukoilet häntä, niin hän kuulee sinua, ja sinä saat täyttää lupauksesi.
28 Jos mitä päätät, niin se sinulle onnistuu, ja sinun teillesi loistaa valo.
29 Jos tie painuu alaspäin, niin sinä sanot: ‘Ylös!’ ja hän auttaa nöyrtyväistä.

Jobin kirjassa on selkeä opetus siitä, että Jumalan kansa ei saa himoita maanpäällisiä kulta-aarteita, mutta sen sijaan Jumalan pitäisi olla meille kulta-aarre. Jos Jumala on meidän kulta-aarteemme, niin silloin meidän ilomme on Kaikkivaltiaassa Jumalassa. Jos ja kun Jumala on meidän kulta-aarteemme ja kun rukoilemme Jumalaa, niin Hän kuulee meitä ja me saamme nähdä Jumalan lupausten täyttyvän elämässämme.

Silloin kun Jumala on sinun kulta-aarteesi ja sen mitä päätät Jumalan tahdon mukaan, niin tulet saamaan sen Jumalan aikataulun mukaan. Jos Jumala on sinun kulta-aarteesi, niin Jumalan valkeus loistaa sinulle. Jos Jumala on sinulle todellinen kulta-aarre, niin silloin sinä nöyrryt Jumalan edessä ja Hän auttaa sinua.

Ps 37:
3 Turvaa Herraan ja tee sitä, mikä hyvä on, asu maassa ja noudata totuutta;
4 silloin sinulla on ilo Herrassa, ja hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa.
5 Anna tiesi Herran haltuun ja turvaa häneen, kyllä hän sen tekee.
6 Ja hän antaa sinun vanhurskautesi nousta niinkuin valkeuden ja sinun oikeutesi niinkuin keskipäivän.

Jos Kaikkivaltias Jumala on sinun kulta-aarteesi, niin silloin sinä turvaat kaikesta sydämestäsi Herraan ja Jumalan voiman kautta Pyhän Hengen vaikutuksesta opit tekemään sitä mikä on hyvää ja Jumalan tahto. Silloin kun Jumala on sinun kulta-aarteesi, niin sinä noudatat ja elät Jumalan sanan totuuden mukaan. Kun sinulla on ilo Herrassa, niin Jumala antaa sinulle mitä sinä todella tarvitset ja aina sen mukaan mikä on Jumalan aikataulu sinun elämässäsi. Luovuta elämäsi Herran haltuun ja turvaa Häneen, niin saat nähdä Jumalan ihmeellisiä tekoja elämässäsi. Jos Jumala on sinun sydämesi kulta-aarre, niin Jumalan vanhurskaus nousee ja valaisee sinua, niin kuin aurinko nousee ja valaisee päivää ja lämmittää säteillänsä kaikkea maassa olevaa, niin eläimiä, kasveja kuin ihmisiäkin.

Neh 8:10 Ja hän sanoi vielä heille: "Menkää ja syökää rasvaisia ruokia ja juokaa makeita juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei ole mitään valmistettuna, sillä tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme. Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne."

Kun Herra kutsui israelilaisia ennallistamaan Jerusalemin kaupungin, muurin ja temppelin rakentamisen, niin kirjanoppinut pappi Esra luki Lain kirjaa israelilaisille. Leeviläiset opettivat kansalle Jumalan lakia ja he lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin. Kun heidän sydämessään Jumalasta tuli heille kulta-aarre, niin ilo Herrassa oli heidän väkevyytensä. Mekin elämme nyt tässä ajassa ennallistamisen aikaa ja sen pienten päivien alkua. Silloin kun Jumala on sinun sydämesi kulta-aarre, niin sinä ymmärrät Jumalan sanan opetusta sekä ymmärrät, että olemme nyt ennallistamisen ajassa, jolloin Jumala on palauttamassa seurakunnan takaisin helluntaipäivän järjestykseen ja alkuseurakunnan tilaan. Silloin kun sydämessäsi on todellinen ilo sen tähden, että Jumala on sinun sydämesi kulta-aarre, niin silloin sinä voit ymmärtää Jumalan ennallistavan seurakuntansa takaisin alkuseurakunnan tilaan. Rakkaus totuuteen avaa ymmärryksesi ymmärtämään ja näkemään sen mitä Jumalan sana opettaa ja mikä hetki on nyt Jumalan pelastushistoriassa.

Saulus-Lähetys /pp

18.12.2020Näkökulma anteeksiantamukseen
01.11.2020Kaikkivaltias on kulta-aarre osa 2
03.10.2020Kaikkivaltias on kulta-aarre osa 1
17.08.2020Näkyleipien esikuvallinen opetus on saanut täyttymyksensä Uudessa Liitossa
04.07.2020Vanha liitto oli esikuvaa Uudesta Liitosta
15.06.2020Yhtä aikaa pyhä ja syntinen
03.06.2020Jeesuksessa on rauha
09.03.2020Jumalan Pääsiäiskaritsa
21.02.2020Saulus-Lähetys-tilaisuus Jyväskylässä 1.3.2020
31.01.2020Saulus-Lähetys-tilaisuus Pirkkalassa 9.2.2020

Siirry arkistoon »