Maria Jumalan äiti?

16.03.2019

Katolinen kirkko opettaa Marian olevan Jumalan äiti ja Jumalansynnyttäjä. Raamattu sanoo Jeesuksen olevan Jumala (ei Isä, vaan Poika), joka tuli lihaksi (ihmiseksi). Miksi Raamattu ei sanallakaan vihjaa tai opeta Marian olevan Jumalan äiti tai Jumalansynnyttäjä, vaikka Jumala tuli ihmiseksi Herrassa Jeesuksessa, kun Hän syntyi Mariasta, joka oli neitsyt synnyttäessään Jeesuksen?

Joh 1:
1 ¶ Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
.......
14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

Joh 1:1 ¶ Alussa oli sana, ja se Sana oli Jumalan tykönä, ja Jumala oli se Sana. (Biblia 1776)

Raamattu sanoo Jumalan tulleen lihaksi (ihmiseksi) Herrassa Jeesuksessa, ja että kaikki on saanut syntynsä Jumalan kautta, koska ilman Jumalaa ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Raamatun opetuksen mukaan Maria on syntynyt Jumalan kautta, eikä niin, että Maria synnytti Jumalan.

Maria synnytti Jeesukselle (Jumala, Jumalan Poika) fyysisen, lihan ihmisruumiin, mutta ei Jumalaa, koska Jeesus on ollut olemassa Jumalana iankaikkisesti ennen Mariaa. Ihminen ei ole synnyttänyt Jumalaa, mutta sen sijaan Jumala on luonut ihmisen. On todella tärkeää ymmärtää ettei Maria ole Jumalansynnyttäjä, mutta hän tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä, jonka seurauksena Marian kohdussa kasvoi ja rakentui Jumalan suunnitelman mukaan Jeesukselle (Jumala) lihan ihmisruumis, minkä Maria synnytti, kun aika oli täytetty Jumalan määräämänä ajankohtana. Maria oli toki Jeesuksen äiti ja Jeesus syntyi lihaksi Mariasta, mutta Maria ei ole Jumalansynnyttäjä, koska Jumala on ollut iankaikkisesti olemassa ennen Mariaa. Tämän tähden Maria oli Jeesuksen äiti Jeesuksen ihmisyyden puolesta, ei Jumaluuden, vaikka Jeesus onkin Jumala, sillä Jumala on ennen ihmistä ja ihminen on Jumalan luomus.

Joh 5:26 Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä.

Joh 1:

1 ¶ Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.

2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.

3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.

Luuk 1:
31 Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus.
32 Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen,
33 ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman."

Johanneksen evankeliumin luku 5 ja jakeet 21-30 opettavat siitä kuinka Isä on antanut Pojalle (Jeesus) vallan tuomita ja antaa iankaikkisen elämän kaikille, jotka uskovat Häneen (Jeesus). Jaejakso ja asiayhteys opettaa, että se joka uskoo Jeesukseen siirtyy kuolemasta elämään ja saa iankaikkisen elämän. Asiayhteys puhuu iankaikkisesta elämästä ja pelastuksesta uskon kautta Herraan Jeesukseen. Joh 5: 26 tarkoittaa sitä, että niin kuin Isällä on elämä, niin Hän (Isä) on antanut elämän myös Pojalle, niin että Hänellä olisi elämä itsessänsä Ihmisen Poikana, eli ihmisen ruumiissa syntien Sovittajana, mutta toki Jumalana Jeesus on ollut aina olemassa.

Joh 5:21-30 teksti- ja asiayhteyden mukaan opettaa, että Herra Jeesus sai Isältään elämän Ihmisen Poikana (ihmisenä), kun Herra Jeesus tuli Jumalana lihaksi (ihmiseksi) maan päälle ja sai Isältään vallan tuomita ne, jotka eivät usko Häneen ja antaa iankaikkisen elämän kaikille, jotka uskovat Häneen. Johanneksen evankeliumin 1 luku kertoo myös siitä kuinka Jeesuksessa oli elämä ihmisenä ja kuinka Hän oli yhtä aikaa Jumala sekä ihminen ja Hänessä oleva elämä oli ihmisten valkeus, eli toisin sanoen Jeesuksen, Ihmisen Pojan elämän kautta Häneen uskovat ihmiset saavat syntinsä anteeksi ja iankaikkisen elämän, koska Herra Jeesus vuodatti verensä ja kuoli sekä Jumalana ja ihmisenä tuoden sitä kautta Häneen uskoville ihmisille iankaikkisen pelastuksen ja iankaikkisen elämän.

Kaiken edellä sanotun valossa ymmärrämme, että Herran Jeesuksen Jumaluus ei ole lähtöisin Mariasta, vaan Jumalan Hengestä ja Jeesuksen ihmisyys ruumiin puolesta tuli Marian kautta. Jumala tuli Marian kohtuun Pyhässä Hengessä ja Jumalan Hengessä ja Hengen kautta Jeesus oli henki ja sielu (olemassa ollut Jumala) ja Marian kautta ihmisyyden ruumis. Kun Herra Jeesus (Jumala) tuli Pyhän Hengen kautta Marian kohtuun, niin Jeesuksen olemassaolo Jumalana ei alkanut miehen ja naisen sukusolujen yhtymisen kautta (Pyhä Henki hedelmöitti Marian), koska Jeesus on ollut aina olemassa Jumalana. Jeesuksella Jumalana ja Jumalan Poikana on ainoastaan Isä, mutta Jeesuksella Ihmisen Poikana on sekä Isä (Pyhä Henki hedelmöitti Marian kohdussa) ja äiti. Tämän tähden Maria ei ole Jumalan äiti, vaan Jeesuksen äiti, Hänen ruumiin ihmisyyden puolesta.

Miksi apostoli Pietari ei opettanut ja sanonut Marian olevan Jumalan äiti ja Jumalansynnyttäjä? Miksi apostoli Paavali ei sanonut ja opettanut Marian olevan Jumalan äiti ja Jumalansynnyttäjä? Miksi Raamattu ei sano Marian olevan Jumalan äiti ja Jumalansynnyttäjä? Kuinka luotu voisi synnyttää Jumalan? Ei mitenkään, koska Jumala on ollut olemassa iankaikkisesti ennen ihmistä ja on ihmisen Luoja. Maria synnytti Jeesukselle (Jumala) fyysisen, lihan ihmisruumiin, mutta ei Jumalaa, koska Jumala on ollut olemassa iankaikkisesti ja siten Jeesus on ollut olemassa ennen Mariaa.

Saulus-Lähetys /p.p

18.12.2020Näkökulma anteeksiantamukseen
01.11.2020Kaikkivaltias on kulta-aarre osa 2
03.10.2020Kaikkivaltias on kulta-aarre osa 1
17.08.2020Näkyleipien esikuvallinen opetus on saanut täyttymyksensä Uudessa Liitossa
04.07.2020Vanha liitto oli esikuvaa Uudesta Liitosta
15.06.2020Yhtä aikaa pyhä ja syntinen
03.06.2020Jeesuksessa on rauha
09.03.2020Jumalan Pääsiäiskaritsa
21.02.2020Saulus-Lähetys-tilaisuus Jyväskylässä 1.3.2020
31.01.2020Saulus-Lähetys-tilaisuus Pirkkalassa 9.2.2020

Siirry arkistoon »