Jumalan rakkaudesta muutamia näkökulmia

12.01.2018

1. Kor. 14:1 Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa.

Kreikankielisessä Raamatussa on edellinen jae sanatarkasti näin:

Tavoitelkaa rakkautta ja kaivatkaa hengellisiä enemmän jotta profetoisitte.

Jumalan vaikuttama rakkaus tekee uskovasta hengellisen sekä saa hänessä aikaan hengellisyyden mukaista käyttäytymistä. Jumalan vaikuttama rakkaus ja hengellisyys vaikuttaa Jumalan antamien armoitusten ja armolahjojen mukaista oikeanlaista vaikutusta ja toimintaa uskovien elämässä.

Gal. 5:6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.

Ef. 4:15 vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,

Todellinen usko Herraan Jeesukseen toimii ja vaikuttaa rakkauden kautta, joka pitää kiinni totuudesta. Jumalan rakkaus on uskon ydin ja sen keskipiste.

Joh. 14:21 Jolla on minun käskyni ja joka ne pitää, hän on se, joka minua rakastaa; mutta joka minua rakastaa, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmoitan itseni hänelle."

Jumala avaa sanansa ilmoitusta ja opetusta sekä tahtoansa uskovalle sen mukaan kuinka vähän tai paljon uskova rakastaa Jumalaa ja Herraa Jeesusta. Uskon ymmärrys, eli oikealla tavalla Raamatun sanan ymmärtäminen on sidottu Jumalan rakastamiseen. Ilman Jumalan rakastamista uskova ihminen ei voi ymmärtää oikealla tavalla Jumalan sanan opetusta.

1. Joh. 4:
18 Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.
19 Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä.


Pelko ja erilaiset pelkotilat estävät kokemasta ja elämästä Jumalan rakkaudessa. Alkutekstin mukaan rangaistusta sana merkitsee rangaistus, tuska ja piina. Silloin kun uskova ihminen ei ole jollakin alueella vapautunut peloistaan, niin niillä alueilla pelko kahlitsee ja hallitsee hänen elämäänsä. Pelko estää uskovaa niin ettei hän kykene uskomaan ja luottamaan Jumalaan niillä alueilla, joissa pelko hallitsee hänen sydäntänsä. Pelko tuo rangaistuksen pelon ja tuskan sekä syyllisyyden ihmisen sydämeen. Jumalan rakkauden vastaanottaminen sekä siihen luottaminen karkottaa pelon pois uskovan sydämeltä.

1. Joh. 4:4 Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.

Jumalan rakkaus karkottaa kaikenlaiset pelot. Paha saatana ja riivaajahenget eivät halua sinun tietävän ja uskovan, että he pelkäävät enemmän Jumalaa, joka asuu sinussa Pyhässä Hengessä kuin sinä ikinä voit pelätä saatanaa ja riivaajahenkiä. Tätä pimeyden henkivallat eivät haluaisi sinun tietävän, koska silloin he eivät voi enää sitoa sinua saatanan ja riivaajien pelon tähden.

Jaak. 2:19 Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

Alkutekstin mukaan riivaajahenget vapisevat kauhusta Jumalaa. Tätä riivaajahenget eivät halua sinun tietävän. Riivaajahenget vapisevat kauhusta sinussa asuvaa Jumalaa (Pyhä Henki).

Jaak. 4:
6 Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon".
7 Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee.


Jos haluat uskoa Jumalaa ja olet Hänelle alamainen sen mukaan mihin saakka olet saanut Jumalan armosta uskossa kasvaa, niin saatana joutuu väistymään ja pakenemaan kun hän yrittää sinua kiusata ja langettaa syntiin. Paha saatana yrittää aina uudestaan kiusata ja langettaa sinua sekä hän joutuu aina uudestaan väistymään ja pakenemaan pyrkiessään kiusamaan ja langettamaan sinua. Muista se että riivaajahenget vapisevat kauhusta sinussa asuvaa Jumalan Henkeä ja kun olet alamainen Jumalalle, niin riivaajahenget kauhusta pakenevat kiusaamasta ja langettamasta sinua kun Jumalalle alamaisena käsket niitä väistymään Herran Jeesuksen nimessä.

Ymmärrä tämä asia oikein, sillä meissä ihmisissä ei ole mitään erikoista eikä meillä ole mitään valtaa riivaajahenkiin, vaan ainoastaan Jumalalla. Meissä uskovissa oleva Jumalan Henki saa riivaajahenget pakenemaan kun olemme Jumalalle alamaisia. Riivaajahenget ovat voimattomia Jumalan edessä ja Jumala on meidän puolellamme. Muista aina tämä.

Jumalan todellisesta rakkaudesta puhuminen ja opettaminen ei ole uskovien enemmistön suosiossa. Monet (eivät kaikki) uskovat haluavat kuulla ja ruotia eksytyksiä ja kauhistella sitä kun on niin paljon eksytyksiä, mutta he eivät halua kuulla opetusta Jumalan todellisesta rakkaudesta. Monet (eivät kaikki) uskovat haluavat kuulla teorian tasolla Jumalan sanan opetuksen ja julistuksen olevan kohdallaan, niin että pysytään sanassa, mutta he eivät halua kuulla opetusta Jumalan todellisesta rakkaudesta saati ojentautua sen mukaan.

Jumalan todellinen rakkaus johdattaa ihmisen kuolemaan omalle lihallensa ja elämään epäitsekästä elämää muita huomioiden ja auttaen aina sen mukaan mihin saakka on saanut kasvaa Jumalan armosta. Tämän tähden todellinen Jumalan rakkaus ja siitä opettaminen ei ole ihmisten suosiossa. Ojentautuminen Jumalan rakkaudessa ja totuudessa on kuitenkin ainoa suunta miten uskovan tulee elää ja ojentautua sekä kasvaa uskossa.

Jumalan rakkauden vaikutus on uskon kasvu prosessi, älkäämme väärällä tavalla syyllistäkö itseämme, mutta olkaamme aina valmiit tekemään parannusta kun siihen on aihetta sekä olkoon sydämemme halukas ojentautumaan uskossa ja rakkaudessa totuudessa aina sen mukaan mihin olemme Jumalan armosta ehtineet uskossa kasvamaan.

Jumalan rakkaus on uhrautuvaa rakkautta, sillä Herra Jeesus vuodatti verensä, kuoli ja ylösnousi Isän oikealle puolelle. Jumalan rakkaus on kutsuvaa rakkautta, sillä Jumala kutsuu rakkaudessaan kaikkia ihmisiä pelastukseen uskon kautta Herraan Jeesukseen. Jumalan rakkaus on palvelevaa rakkautta, sillä Jumala palvelee ja auttaa meitä 24/h vuorokaudessa Pyhän Hengen kautta. Jumalan rakkaus on kasvattavaa rakkautta, sillä Hän rakkaudessaan kasvattaa meitä Pyhän Hengen ja Jumalan sanan totuuden kautta. Jumalan rakkaus on odottavaa rakkautta, sillä Hän jaksaa odottaa meidän uskon kasvuamme ja uskossa ojentautumista yhä syvällisemmin. Jumalan rakkaus on voittavaa rakkautta, sillä Hän antaa meille voiton synnistä ja pahan valloista Pyhän Hengen ja Jumalan sanan totuuden kautta. Jumalan rakkaus vie perille, sillä rakkaudessaan Hän vie meidät perille iankaikkiseen elämään Uuteen Jerusalemiin, jos emme hylkää Jumalaa ja Hänen hyvää huolenpitoansa.

1. Joh. 4:
15 Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa.
16 Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.


Saulus-Lähetys / p.p

04.07.2020Vanha liitto oli esikuvaa Uudesta Liitosta
15.06.2020Yhtä aikaa pyhä ja syntinen
03.06.2020Jeesuksessa on rauha
09.03.2020Jumalan Pääsiäiskaritsa
21.02.2020Saulus-Lähetys-tilaisuus Jyväskylässä 1.3.2020
31.01.2020Saulus-Lähetys-tilaisuus Pirkkalassa 9.2.2020
24.11.2019Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu
12.11.2019Evoluutioteorian kuolinisku
20.10.2019Israelin maan jakaminen - Jumalan vastaus raju myrsky
16.09.2019Raamatun uskontunnustus

Siirry arkistoon »