Herra Jeesus on lain vanhurskaus

Share |
30.11.2017

Room 8:3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,

Jumalan lain kirjain ja opetus ei voi vapauttaa ihmistä synnin ja kuoleman laista, koska ihmisen syntinen liha oli ja on niin heikko, ettei ihminen lihassaan kykene elämään Jumalan lain opetuksen mukaisesti.

Sen tähden Jumala lähetti oman Poikansa (Jeesuksen) syntisen lihan kaltaisuudessa (Jeesus oli synnitön!) ja ihmisten syntien tähden, että synti tuomittaisiin lihassa. Syntisen lihan kaltaisuus tarkoittaa sitä, että Jumala tuli lihaksi (ihmiseksi) Messias Herrassa Jeesuksessa. Jeesuksella oli ihmisen liharuumis, mutta Hän oli synnitön, joka ei syntiä tehnyt. Herran Jeesuksen synnittömän elämän (täytti lain), veren ja kuoleman kautta saadaan syntien anteeksiantamus ja Jumalan lahjavanhurskaus (syyttömäksi sekä oikeamieliseksi julistaminen Jeesuksen ansion tähden), jonka todisteeksi Jeesus nousi kuolleista Isänsä oikealla puolelle. Pelastus ja syntien anteeksiantamus otetaan vastaan Jumalan armosta parannuksenteon ja uskon kautta Messias Herraan Jeesukseen.

Room 8:4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.

Lain vanhurskaus täytettiin Herran Jeesuksen kautta ja uskon kautta Häneen uskovan ihmisen hyväksi luetaan lain vanhurskauden täyttäminen. Jeesus täytti lain puolestamme ja siksi uskon kautta Jeesukseen lain vanhurskaus täyttyy uskovan ihmisen elämässä. Kukaan ihminen ei kykene täyttämään lakia, siksi lain vanhurskauden täyttäminen Jeesuksessa annetaan Uuden Liiton järjestyksen mukaan meille lahjaksi uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Uskova ihminen ei kykene edes uskovana täyttämään lakia ja olemaan synnitön ja siksi lain vanhurskauden täyttäminen annetaan lahjaksi uskon kautta Herraan Jeesukseen, sillä Jeesus täytti lain vaatimuksen meidän puolestamme. Jumalan tahto on että koska meille on annettu lahjaksi lain vanhurskauden täyttäminen Herrassa Jeesuksessa, niin meidän ei tulisi vaeltaa lihan mukaan (synnin mukaan), vaan Hengen (Jumalan sanan opetuksen mukaisesti), koska Jeesuksen sovitustyön tarkoitus oli pelastaa meidän synnin ja kuoleman laista sekä johdattaa meidät pois synti elämästä, niin että Pyhän Hengen voiman kautta kasvamme ja opimme elämme Jumalan tahdon mukaista elämää Jumalan sanan opetuksen mukaan Uuden Liiton järjestyksen mukaisesti.

Saulus-Lähetys / P.P

03.12.2018Jeesus täytti lain meidän puolestamme
13.11.2018Lain muutos ja Kristuksen laki
30.10.2018Synnit naulittu ristinpuuhun
25.10.2018Parannuksia sivuillamme
19.10.2018Teistinen evoluutio on harhaoppien "äiti"
11.10.2018Jumalan hyvästä huolenpidosta
28.08.2018Herran Jeesuksen ristin voima
06.06.2018Liiton veri syntien anteeksiantamiseksi
11.05.2018Olkaa turvallisella mielellä, Minä olen; älkää peljätkö
22.03.2018Koetteleminen ja pyhityselämä

Siirry arkistoon »